Skocz do zawartości

wymiana lusterek w lustrach bocznych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
:duh: o faktycznie nie podalem co chce wymienic same wkłady bo moje to nie bardzo sie nadaja juz do urzytku i nie wiem jak sie do nich dobrac tak ze same wklady :norty:nie ma pod spodem obudowy lusterka otworu przez który sie odczepia adblask-wkład lusterka :mad2:
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

Właśnie dzisiaj wymieniałem same wkłady lusterek. Miałem fotochromy ale były już 'pościekane' . Na forum doczytałem, że fotochromy odczepia się odchylając maksymalnie do góry i cienkim wkrętakiem przeciągnąć widoczny u dołu języczek w kierunku auta. I tak było faktycznie kiedy wymieniałem lewy wkład. Jednak kiedy chciałem wymieniać prawy na podobnej zasadzie ... pomyślałem, że ktoś już musiał grzebać i ułamał plastikowy języczek. Ale nie :) ... wkłady lewy i prawy są identyczne więc prawy należy odchylić maksymalnie do dołu i wtedy od góry widoczny języczek należy przeciągnąć w stronę auta. Ja wymieniałem same tafle lusterek z allegro i czas całkowity montażu .. łącznie z oddzieleniem i wyczyszczeniem ramki, którą przełożyłem na nową taflę zajął ok 18 minut.

Memento Mori :-)