Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie wiecie jak i za pomocą czego mogę dopisać drugi kluczyk aby absługiować auto bezkluczykowo? Problem mam taki iż jeden kluczyk działa a chciałem przeżucić się na drugi bo ten aktywny jest troszkę pokiereszowany. W obu kluczykach są nowe baterie. Przy okazji chciałbym wyczyścić ews i dodać on nowa dwa kluczyki które posiadam. Auto odzyskałem po kradzieży i chcę sprawdzić ews żeby ktoś nie wpadł sobie z dorobionym kluczykiem...jeśli ktoś wie proszę o instrukcję
Opublikowano

Ten wątek na pewno pomoże. Raz sam przypadkowo zresetowałem sobie EWS i samochód nie chciał odpalić. Po zastosowaniu opisu, wszystko śmiga.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=48&t=154129

No i najważniejsze, gratuluję odzyskania samochodu. Czy możesz napisać jak udało się go odzyskać oraz czy są jakieś ślady mechanicznej ingerencji przy próbie dostania się do środka? Czy do samochodu włamał się po prostu informatyk "po Wi-Fi" i drzwi otwarł bez próby siły zamka?

Pozdrawiam

Opublikowano
Ten wątek na pewno pomoże. Raz sam przypadkowo zresetowałem sobie EWS i samochód nie chciał odpalić. Po zastosowaniu opisu, wszystko śmiga.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=48&t=154129

No i najważniejsze, gratuluję odzyskania samochodu. Czy możesz napisać jak udało się go odzyskać oraz czy są jakieś ślady mechanicznej ingerencji przy próbie dostania się do środka? Czy do samochodu włamał się po prostu informatyk "po Wi-Fi" i drzwi otwarł bez próby siły zamka?

Pozdrawiam

Temat resetu ews znam bo już nie raz zdarzyło mi się przez przypadek unieruchomić auto..ale doszedłem do tego co zrobić aby ponownie odpalił. Mi zależy na KEY LESS GO tak zeby śmigało na obu kluczykach. Teraz na obu odpale tylko że jednym odpale otworze bez dotykania kluczyka a drugim natomiast muszę nacisnąć przycisk na pilocie żeby otworzyć a żeby odpalić muszę włożyć w stacyjkę. Nie robiłem reset ews w inpie ale zrobię jutro może faktycznie drugi kluczyk zacznie działać bezdotykowo

Drzwi otworzył jakiś ślusarz hehe zamek wyłamany i drzwi przy zamku lekko pokiereszowane.. Odpalone już przez obd bo nic inne nie ruszone