Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dzisiaj kupiłem mój pierwszy samochód BMW 524 TD 89'

Jest niestety kilka problemów,będę wdzięczny za pomoc.

Nie działa obrotomierz i licznik spalania(nie wiem jak to się fachowo nazywa) oraz centralny.

Nie pokazuje także temperatury silnika.

Pod maską wszystko wygląda okej, poza bąbelkami powietrza w wężyku, który wychodzi z filtra.

Nie wiem także co oznaczają zielone kwadratowe diody pod zegarami. Palą się trzy zielone-trochę przerwy-i zółta.

Dziękuję za odpowiedzi..

PS. Witam wszystkich forumowiczów i miłośników BMW. :D

Opublikowano
Witam

Dzisiaj kupiłem mój pierwszy samochód BMW 524 TD 89'

Jest niestety kilka problemów,będę wdzięczny za pomoc.

Nie działa obrotomierz i licznik spalania(nie wiem jak to się fachowo nazywa) oraz centralny.

Nie pokazuje także temperatury silnika.

Pod maską wszystko wygląda okej, poza bąbelkami powietrza w wężyku, który wychodzi z filtra.

Nie wiem także co oznaczają zielone kwadratowe diody pod zegarami. Palą się trzy zielone-trochę przerwy-i zółta.

Dziękuję za odpowiedzi..

PS. Witam wszystkich forumowiczów i miłośników BMW. :D

Diody to zapalają się wraz z przebiegiem, na końcu zapala się "oilservice". Zgaduje, że masz bebenkowe wskaźniki przebiegu. Zegary nie działają prawdopodobnie przez zimne luty. Możesz je rozebrać i przelutować większe elementy (małe są lekkie więc słabiej drgają i raczej luty nie powinny się niszczyć). Moim zdaniem nie jest to warte zachodu, bo problem będzie wracać. Lepiej kupić te elektroniczne (http://allegro.pl/bmw-e34-525tds-524td-licznik-zegary-i2247575805.html), są wytrzymalsze.

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9u4h0flHW1qarea0o1_500.gif

Posiadam sporo części z e34 na sprzedaż. Kompletny silnik M20B20.

GG: 12785321

Opublikowano

Dzięki za pomoc.

A co z bąbelkami powietrza które wychodzą z filtra, może gdzieś układ jest nieszczelny?

Jest środek tygodnia i raczej będę się tym zajmował w święta, macie może jakieś pomysły?