Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam koledzy,

w sobote zmienilem opony na letnie(pierwszy raz w tym aucie bo od listopada go mam)

opony wygladaja dobrze sa z 2009 r.

kola ktore w poprzednim sezonie byly na osi przedniej dal na tyl a te drugie do przodu(tu w de to robilem bo mi sie nie chcialo kol do pl wozic)powiedzial mi ze tak sie robi zmieniajac opony z osi na os co sezon

czy to moze byc przyczyna takiego wycia,huczenia??nawet przy malych predkosciach to slychac,od czasu do czasu tez go sciaga lekko w prawo albo w lewo,gdzie przy zimowych czegos takiego nie bylo. (Dunlop 225/50/17)

Opony Michelin Primacy 225/50/17 letnie,nie run flat

bede wdzieczny za kazda podpowiedz :)

pozdrawiam marcin

Opublikowano

Zamien je spowortoem miedzy osiami.

Jezeli to nie pomoze, to moze sa wyzabkowane, nierowno zuzyte (bo masz zle ustawiona geometrie), moze posypalo sie przez zime lozysko... mozliwosci jest duzo.

Opublikowano

w BMW niestety tak jest, że jak dasz przednie na tył to zaczynają się hałasy

jak radzi Vermilion zmień z powrotem

swoją drogą BMW lepiej się prowadzi jak jest mieszane ogumienie, tylko zależy jakie masz felgi

Opublikowano
ja w sobote tez kupilem uzywki pirelli niby ladne gosc mnie zapewnial ze sa dobre,po zalozeniu to juz przy 60h jechalem jak pijany zajac,przemienilem przód na tyl i to samo,zdjelem i zalozylem spowrotem zimówki i jak reka odjoł przy 120 puszczam stery i jedzie jak po szynach,koles mial troche oporu zeby mi siano oddac ale nie mial wyjscia,oddal + przekladka
Opublikowano

mi się zdarzyło kupić ze dwa-trzy razy używki i zawsze coś było nie tak

lepiej kupić tańsze, jakieś koreańskie niż używki

używane to mogą hałasować, może ktoś jeździł bez powietrza i potem są takie oponki trochę słabsze