Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mój problem przedstawia się następująco na benzynie nie trzyma mi wolnych obrotów spadają na 500 i falują na gazie jest ok i czasami jak ciepły silnik zostawię na godzinę to zapali i zgaśnie lub na obroty nie chce wejść dopiero jak przy-gazuje to załapie i chodzi . wymieniłem nowy oryginalny przepływomierz nowa odma, świece silniczek krokowy wyczyszczony był również podmieniany układ dolotowy szczelny kilka razy sprawdzałem. czytałem dużo na ten temat i nic nie mogę znaleźć dodam że jestem tu nowy.

Błędy miałem 141,151, 165, 171

Pomóżcie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A czy pod dłuższej jeździe na benzynie objawy mijają? Pojeździj trochę (od 5 do 50km) na benzynie i zobacz. Jeśli problem się "sam" rozwiąże i praca silnika na benzynie wróci do normy. To oznacza to źle wyregulowaną instalację LPG, sam to przechodziłem u siebie. Po jeździe na gazie falował na benzynie. Po przejechaniu paru lub kilkunastu kilometrów na benzynie, problem mijał. A po nowej regulacji LPG, zupełnie został rozwiązany. Po prostu źle wyregulowana instalacja LPG, może powodować "rozstrojenie" map benzyny.
Opublikowano
jeździłem na benzynie z 200 km i dalej to samo. obroty nie falują już tylko trzyma niskie obroty na benzynie i czasami jak ciepły zapalam to zgaśnie dopiero jak dam gazu to załapie i chodzi ale na niskich obrotach 500, 600 tyś a jak dodam gazu tak do 3 tyś to go przydusi i czasami lekko strzeli. podejrzewam sondę ale nie jestem pewien