Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam posiadam takie felgi 8Jx17H2 et 46 opony są 235\40\17 i teraz mam pytanie ,po założeniu z przodu przy skręcie w prawo albo w lewo na max obciera o karoserie czyli są za szerokie i teraz pytanie jakie opony na przód przy tych felgach w papierach stoi przód 215 a tył 245 tylko 245 będą za szerokie z tylu czy 225 będą pasowały na przód czy tez za szerokie

BMW E36 318is

ewentualnie jakie dystansy zalozyc na przod ??

Opublikowano
tak mozliwe ze i 225 tylko oto mi chodzi ze mam obecnie 235 i na przodzie przy skrecaniu obciera i jak bym dal dystans po 10mm na jedno kolo to by obcieralo dalej czy nie i czy na 225 oponach nie bedzie obcierac na tych felgach bo musze kupic albo dystans albo nowe opony a znowu w papierach od alu felg mam przod 215 tyl 245 taka kombinacja to albo 4 opony 215 albo 225 inaczej mi nie przejdzie przegladu i teraz sie zastanawiam albo dystans kupic albo opony