Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Proszę Was drodzy forumowicze o wycenę mojego auta. Zastanawiam się nad sprzedażą, bo spodobało mi się inne auto... Właściwie to nawet nie wiem czy chcę to auto sprzedać... No nieważne, czas pokaże co mi się w głowie ubzdura :D.

Piszę do Was tę prośbę bo absolutnie nie znam się na rynku samochodów, a średnie ceny samochodów z allegro, otomoto itp można włożyć między bajki...

Jeśli zdecydowałbym się na sprzedaż, to chciałbym wiedzieć ile mógłbym żądać za swoje cacuszko bo naprawdę nie mam pojęcia...

Teraz krótki opis:

Bmw e36 328i 193 km manual - piszę to dla formalności... :D

Coupe, kolor avusblau metallic, rok produkcji 1995, przyjechało z Francji w 2008 chyba z tego co pamiętam.

Tam podobno przeżyło najazd na krawężnik prawym kołem, ale wydaje mi się, że było coś więcej, bo prawy dolny bok jest malowany (musiał być przerysowany po całej długości) od przegięcia blachy w dół.

Poprzedni właściciel sobie to auto kupił i naprawił i nim jeździł, a potem sprzedał mi dokładnie rok temu. Przez ten rok nie miałem z autem żadnych problemów, totalna bezawaryjność. Z rzeczy takich eksploatacyjnych wymieniłem ofc. wszystkie filtry, olej, świece, płyn w chłodnicy itp oraz 2x sworzeń przód i 2x tuleje oraz łożysko z piastą, no i kilka żarówek... :D

Auto jest proste, nic nie ściąga, zimą nie tańczy po lodzie jak baletnica, hamuje idealnie równo, wszystko git, czyli dzwona jakiegoś większego nie było.

Silnik w stanie idealnym, komprecha wzorowa, osiągi książkowe, a nawet lepsze.. :D spalanie też. Zalany syntetykiem Synthoil High Tech 5W-40 od Liqui Moly.

W środku czarne podgrzewane skóry, lusterka i szyby pełna elektryka, obc 11 przycisków, radio alpine jakieś tam + wzmacniacz, tuba w bagażniku i panele w drzwiach z głośnikami, klima 2 strefowa. I przy okazji klimy przejdę do minusów, otóż klima nie działa, brakuje jakiegoś tam wężyka, poprzedni własciciel zapomniał chyba to naprawić po owym, rzekomym spotkaniu z krawężnikiem :duh:. Ja planuję się za to zabrać w najbliższym czasie... albo nie... niech będzie to wycena na dzień dzisiejszy w stanie takim jaki jest dzisiaj. :P Więc z minusów to: brak klimy, sprzęgło się kończy, kilka wgniotek i rysek i to chyba tyle...

Aha bym zapomniał: zderzaki empakietowe ori od ori dawcy ;p, felgi styling 32, 17 cali od e39 + zimówki 15 cali felga stalowa, zawiecha m-technik ;p

To chyba tyle, proszę o obiektywne wyceny, czyli korzystne zarówno dla sprzedającego jak i kupującego :D (nie wiem czy to wykonalne, ale proszę was o to :D)

Celowo nie podaje też ceny za jaką kupiłem auto (dowiem się przy okazji czy była uczciwa:D)

Z góry dzięki za wszystkie posty i pozdrawiam.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Osobiście za niedziałającą klimę to jak dla mnie maks 10tyś. Chyba że nia działa po jest pierdoła to mogę dołożyć.

PZDR>