Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

witam mam wyciek paliwa w okolicach prawego zbiornika (od strony wlewu paliwa). podczas przechylenia auta na prawo (wymieniałem łozysko) tak ze lewa strona była w gorze leciało można powiedzieć prawie ciurkiem a miałem zatankowane ok 50-55l. jeżeli jest powyżej 3/4 zbiornika po postoju widac plame na jezdni nieduża ale widac. po zdjęciu tylnego siedzenia nie widać nic co świadczyło by o wycieku, podejrzewam ze będę musiał zdjąć zbiornik. Moje pytanie czy jest tam jakaś złączka czy coś takiego co mogłoby sie rozszczelinic po zimie? I czy owa nieszczelnosc moglabyc przyczyna trudnosci z odpaleniem auta?

Prosze o odp

pozdrawiam

Opublikowano

Zalej w bak tyle wahy aby ci nie zaczela leciec(tak na oko pod stan wycieku).Dotankuj pare litrow na dolewke.Przechyl autko lewarkiem tak aby zaczelo leciec odkrec plastiki w srodku i dolewajac paliwa w dwie osoby,powinienes dojsc do usterki.

Jesli chodzi o problem z odpalaniem na nieszczelnym baku to na moje nie ma szans szukac w tym przyczyn.

Ja bym patrzyl na kat wtrysku,lub swiece,lub przekaznik swiec etc etc etc.

Zobacz jeszcze czy pompka w baku jest na miejscu...

Opublikowano

Opaska od węża wlewu paliwa lużna albo juz przerdzewiała i jej nie ma

w gorszym przypadku uszczelka pod pokrywką na górze w baku

wątpliwe aczkolwiek nie niemożliwe żeby sam zbiornik miał już dziure