Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam problem z moja e87 1,6i 2006rok przebieg 65000, auto pali około 14 na 100 przy w miarę spokojnej jeździe, auto nie ma mocy tzn. jeździ ale jakby miał z 50KM, podczas postoju przy zapalonym silniku jakby co jakiś czas się dławił, a na postoju dając gazu tak na około 1100 obrotów jakby przerywał. Podobno jest to czujnik temperatury, ale błędów nie ma, był podłączony pod komputer taki uniwersalny ale błędów brak. Proszę o pomoc bo przy tej cenie Pb szybko zbankrutuje.
Opublikowano
Mozliwe, ze wypadl zaplon na ktoryms z cylindrow lub to poczatek problemow z rozrzadem. Byles na akcji serwisowej z napinaczem rozrzadu?
Opublikowano
Auto kupiłem w listopadzie i nie byłem w serwisie nigdy, nie wiem czy moje auto podlega takiej akcji serwisowej.
Opublikowano
Z tego co pamietam wszystkie przedliftowe 1.6 podlegaja. Zadzwon jutro do najblizszego ASO, podasz VIN i zapewne zaprosza Cie na bezplatna wymiane
Opublikowano
W serwisie powiedzieli ,że auto było już na tej akcji, wiec raczej nie bedzie to wina łańcuszka rozrządu, co dalej mam sprawdzić? Ktoś mówił że może to być czujnik wałka rozrządu, ale jak mam tak wszystko kupować w ciemno i to jeszcze w serwisie to mi sie nie uśmiecha.
Opublikowano
Ja na Twoim miejscu podjechał bym do ASO i niech zdjagnozują - nie kosztuje to jakiś wielkich pieniędzy a wymieniając na ślepo możesz sobie tylko większych problemó narobić. Jazda samochodem takim stanie może sie skończyć badzo kosztowną naprawą, ale pewnie o tym już wiesz. Pozdro.
Opublikowano

Zapomniałem napisać ze świece już dawno wymieniłem bo myślałem ze to przerywanie to ich wina nie wiem na jakie ale chyba ngk w sklepie powiedzieli że takie mogą być,

najgorsze jest to że komputer nie chce nic wykryć, a co do serwisu to jestem mega upszedzony, kasują jak za zboże a często wymieniają rzeczy które są dobre mówiąc że tak trzeba, mam znajomych w serwisie opla i seata i wiem na czym polegają przeglądy okresowe bądź ewentualne naprawy. Chciałbym to naprawić w własnym zakresie, nie mam dwóch lewych i wiem co i jak ale przy takim aucie gdzie jest elektronika i błędy nie wyskakują to ręce rozkładam. a jak już mam jechać do warsztatu to chciałbym mieć pojecie co maja wymienić, wiec liczę na was w pomocy w diagnozie tej usterki.

Dam cewki do sprawdzenia, świece wymienione...

jeszcze jakieś propozycje?