Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Myślę, że chyba skorzystam z propozycji bo i tak miałem jechać do Radomia obszyć podłokietnik i spotkać się z kumplem :). A dasz jakiś kontakt do siebie? To się jakoś konkretnie ustawimy.Dzięki i pozdrawiam.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam wszystkich !

Podepnę się pod temat, bo ja w swojej BMW e36 wczoraj podłączałem Max obc 18 przysiskowy. Miałem trochę ułatwiony sposób montażu gdyż posiadałem całą wiązkę z rozbitego auta i pozwoliłem sobie wyciągnąć wszystkie kabelki z pinami :)

Montaż robiłem z podpowiedziami z forum i różnych opisów. Wszystko podłączyłem i działa ;) ALE, żeby nie było tak kolorowo komputer cały czas pokazuje mi spalanie 27.1 /27.2 litra na 100 km. Trochę to dziwne, bo przejechałem już jakieś 20 km i nic nie spada. Ma ktoś pomysł, czego mi brakuje ?

Powiem tylko, że ekonomizer wskazuje mi prawidłowe wartości.

Bardzo proszę o pomoc !!

Opublikowano
Masz komputer z większej jednostki napędowej.Musisz zrobić korekte spalania wchodząc w ukryte testy i w teście hm musisz poszukać-ukryte testy obc-i jak dobrze pamiętam to test 19 i zmieniasz wartość na 750.Jednak mi też pokazuje 17-20 litrów bo mam 316-kę a komputer od 2,5.

Głupcem jest ten kto przecenia sam siebie...

M.]@Ř¥

Moja e36 http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=189558

Opublikowano

Wiesz, co może masz rację z tymi ustawieniami. Ale ja posiadam silnik 2.8 i komputer również był w samochodzi e36 2.8 kombi. Ale możliwe, że są jakieś różnice. A jest opcja, że dlatego, że miałem swap to tak teraz pokazuje ?

PS. A to spalanie 27.1 to mam stale. Jak kliknę na reset to od razu mi taką wartość pokazuje :(

Opublikowano
Zrobiłem korektę na 750 i komputer pokazuje ponad 20 litrów na 100 km ;/ Nie wiem, co mogło się źle zrobić ;/ Macie jeszcze jakieś pomysły ?
Opublikowano
Może ktoś jest z okolic poznania i poradził sobie z tym komputerem ;> ? W sensie ma go podłączonego :) Z góry dzięki za szybkie odpowiedzi ;)