Skocz do zawartości

E60 Nie działają mi czujniki PDC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z czujnikami parkowania poniewaz mi nie dzialaja dioda od włącznika PDC mryga na zielono.Po podłączeniu pod kompa takie błędy:

E R R O R M E M O R Y ---------------------------------------

Date: 25.03.2012 23:11:56 ECU: PDC_E65 JobStatus: OKAY Variant: PDC_E65-------------------------------------------------------------

RESULT: 1 error in error memory !-------------------------------------------------------------

9E39 error code: sensor line FML

Error counter: 1

Mileage 235576 km Outside temperature 5.00 degrees C

No signal or value Test conditions fulfilled Error present now and already stored Error would cause a warning lamp to light up

Error code: 9E 39 E4 01 73 07 5A 00 00 00 ==============================================

Opublikowano
  • Autor
Wczesniej wszystko działało pozniej miałem ten sam problem po umyciu auta albo po deszczowej porze lecz po jakims czasie wszystko wracalo do normalnosci i działało a teraz juz na dobre nie działa PDC.
Opublikowano
  • Autor
Ok jutro to sprawdze. Moze faktycznie jest jakas zwara bo jak kasuje błąd kompem to przes sekunde zialaja czujniki i znowu przestaja.
Opublikowano
mozesz na ucho sprawdzic na skrzyni automat. dajesz na R i przystawiasz ucho jak czujnik ok to wydaje specyficzne cykanie jak nie to cisza w E60 zmienilem 4 niestety wada tego auta
  • 3 lata później...
Opublikowano

Witam, mam rowniez problem z bledem 9e39-No signal or value Test conditions fulfilled Error present now and already stored Error would cause a warning lamp to light up. Samochod BMW e60 330d

Czy rozwiazal ktos ten problem?

Opublikowano

Witam kolego , sprawdz czy czujniki cykaja i pulsuja

1. Jesli któryś nie to go wymień (nie polecam zamienników ,jak juz to uzywke)

2. Jesli zaden nie działa to:

- sprawdz połaczenia wtyczek w zderzakach ,oraz czy jakies kabelki nie sa przetarte.

- sprawdz modul pdc(znajduje sie w bagażniku pod kolem) czasami dostaje sie tam woda i uszkadza elektronike, czasem udaje sie go naprawic ,ogarniety elektronik poradzi sobie z tym bez problemow

Opublikowano
Wielkie dzieki kolego za odpowiedz :) jutro wszystko sprawdze :)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Zapewne padają , wymień na uyżwki i będzie spokój
Opublikowano

U mnie padł jeden czujnik i muszę wymienić. Czy każdy czujnik jest inny i muszę kupować po numerze,czy wystarczy,że kupię na alledrogo z danego modelu i będzie ok?

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Opublikowano
nie trzeba po numerach , wystarczy kupic na wzor twojego
Opublikowano
Czyli czujnik PDC mego modelu,rocznik auta i to wystarczy?
Opublikowano

Nie trzeba rocznika, Ty masz chyba po lifcie wiec u ciebie sa te male

takie - http://allegro.pl/czujnik-parkowania-pdc-bmw-e61-e60-lift-9139866-i5091137143.html

chyba ze masz zderzaki M-pakiet to wtedy takie - http://allegro.pl/bmw-e39-e60-czujnik-cofania-parkowania-pdc-lift-i5064913802.html

najlepiej wyjmij i bedziesz widział.

Opublikowano
M pakietu nie mam. Zamówiłem już taki jak podałeś z pierwszej aukcji. Mam nadzieję, że będzie pasował, bo dwa razy zdejmować zderzak mi się nie chciało.