Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

mam problem z pilotem w kluczyku ponieważ w żaden sposób nie chce zadziałać, bateria jest ok, myślałem że chodzi o zaprogramowanie - jednak to nie to - próbowałem kilkakrotnie bez rezultatów, przyczyna musi być w samochodzie, tylko nie wiem gdzie szukać - dodam jeszcze że mam oryginalny kluczyk z trzema przyciskami, oraz kluczyk do bagażnika który również posiada pilot - przycisk BMW - dioda mruga, centralka działa bez zarzutu, i na kluczyk, i na przycisk wewnętrzny, ktoś ma jakiś pomysł - w czym tkwi problem...??

Opublikowano
Rozłożyć kluczyk, obejżeć. W moim przypadku był ubrudzony w środku jakąś "lepką" :D substancją, niby dioda mrugała ale centralny zamek reagował na pilota dopiero po kilkakrotnym nacisnieciu, po wyczyszczeniu problem ustąpił...
Opublikowano
Witam.Proponuję zmienić baterie na nową i przeczyścić styki przycisków ,miałem podobny problem po tych zabiegach problem ustąpił.
  • 4 lata później...
Opublikowano

Witam.

Nie mogłam znaleźć tematu.

Do mojej E39 1997 r został dołączony kluczyk z..latareczką :roll:

To jest fabryczny kluczyk ?...jeżeli nie to jaki mogę dorobić i jaka jest mniej więcej cena tego ?

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Kluczyk na Alle... około 15-20 zł z przesyłką (trzeba tylko zwrócić uwagę na zakup wersji z odpowiednim rowkiem w grocie) i obróbka tego kluczyka w zwykłym zakładzie dorabiającym klucze około 50 zł. Przynajmniej tyle mnie to kosztowało w Warszawie.

Bebechy przekładasz między kluczykami plug & play. Możesz profilaktycznie wymienić baterię, to koszt + 5 zł.

A fabryka raczej chyba nie wypuszczała w oryginale wersji z latarką.

Masz wybity/nadrukowany jakiś kod na grocie?

Mi z oryginalnego kluczyka dorobili nowy właśnie na podstawie tego kodu - a przynajmniej twierdzili, że sam kod wystarczył i nawet stary klucz nie był potrzebny do przekopiowania wzoru.