Skocz do zawartości

Wybita końcówka drążka niebezpieczna?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam,choc szukalem czegos na ten temat ,nieznalazlem,chodzi o dosc spory luz koncowki drazka,zauwazylem go przy zmianie kol na letnie,bylem u mechanika,zeby zobaczyc czy cos jeszcze kwalifikuje sie do wymiany,i wmechanik straszyl mnie ze moze wypasc glowka koncowki,zamowilem,odrazu dwie lomfordera i w piatek wymienie,ale jezdze z dusza na ramieniu,przewaznie po miescie ,ale jutro musze troche dalej i po autostradzie,mam leki,mialem luzy w poprzednich autach,jak kazdy z tym sie zetknalem,ale nigdy niepomyslalem ze moze to zakonczyc sie jak wyzej,czy ma ktos jakies doswiadczenia w tej materji? dzieki :shock:
Opublikowano
wszystko zależy jaki jest luz, koledze się zdazylo coś takiego co prawda w cytrynie ale tam tez ma wszystko aluminiowe
Opublikowano
witam.napiszę krótko nie ,nie wypadnie
Opublikowano
Zalezy, jak stuka, puka to sie wymienia. Jak jest tragiczny luz to nie wykluczone ze sie rozpadnie, ale to musialbys chyba jezdzic rozwalona z pol roku albo lepiej. Jak jeszcze nie bylo dramatu to tydzien wytrzyma, byle nie dluzej. Ja sie nauczylem jak "dojezdzilem" lozysko w tylnym kole e36. Kulki zaczely swobodnie latac i wycielo mi piaste, tak ze musialem ja wymienic. A wystarczylo zrobic lozysko od razu jak je uslyszalem a nie czekac na jego koniec... Tak samo jeden zuzyty element zawieszenia uszkadza kolejny itd.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Wypaść raczej nie powinno, ale nie ma co czekać i kusić losu.

W poprzednim samochodzie też mi coś stukało, skończyło się na rozpiętym sworzniu wahacza w czasie jazdy :roll: