Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam,przepuszcza mi sprężarka klimatyzacji,jest cała mokra od czynnika smarującego,czy ktoś to przerabiał,lepiej regenerowac,czy kupic używke?
Opublikowano
a moze leci ci olej z pokrywy zaworów ja tak mialem musialem zmienic uszczelkę pod pokrywa i sprężarka klimy byla w oleju silnikowym umoczona od góry dokladnie sprawdz pozdro
Opublikowano

Pewnie kolega już sprawdzał wyciek i wpuścił czynnik czy olej koloru zielonego, który widać i nie idzie go pomylić z olejem silnikowym.

Znajomy regenerował w innym aucie i już 5lat jeździ i wszystko ok. Tylko to musi być dobry zakład który się w tym specjalizuje.

Opublikowano
a to nie wiedzialem ze ma kolor zielony kolego nigdy nie roblem sprężarki klimy pozdro ale napewno nie zapomnie ze ma zielony kolor pozdro
Opublikowano
dokładnie tak,to zielony kolor oleju,patrzyłem teraz na allegro i używka z gwarancja to koszt do 300 zł,to nie ma tragedi,pozdrowionka.
Opublikowano
Taka używka działać będzie. Może i kilka lat. A może pół roku. A po regeneracji w dobrym warsztacie masz pewność. A potem dwa razy napełniać czynnik w razie "W" to masz już koszt regeneracji plus czynnik :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jesteś pewny że sprężarka jest nieszczelna?

Może po prostu puścił któryś oring na wężu od klimy, i zapaprało sprężarkę, jak tak, to koszt znikomy w porównaniu do regeneracji.