Skocz do zawartości

535i puszcza sprężarka klimy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam,przepuszcza mi sprężarka klimatyzacji,jest cała mokra od czynnika smarującego,czy ktoś to przerabiał,lepiej regenerowac,czy kupic używke?
Opublikowano
a moze leci ci olej z pokrywy zaworów ja tak mialem musialem zmienic uszczelkę pod pokrywa i sprężarka klimy byla w oleju silnikowym umoczona od góry dokladnie sprawdz pozdro
Opublikowano

Pewnie kolega już sprawdzał wyciek i wpuścił czynnik czy olej koloru zielonego, który widać i nie idzie go pomylić z olejem silnikowym.

Znajomy regenerował w innym aucie i już 5lat jeździ i wszystko ok. Tylko to musi być dobry zakład który się w tym specjalizuje.

Opublikowano
a to nie wiedzialem ze ma kolor zielony kolego nigdy nie roblem sprężarki klimy pozdro ale napewno nie zapomnie ze ma zielony kolor pozdro
Opublikowano
  • Autor
dokładnie tak,to zielony kolor oleju,patrzyłem teraz na allegro i używka z gwarancja to koszt do 300 zł,to nie ma tragedi,pozdrowionka.
Opublikowano
Taka używka działać będzie. Może i kilka lat. A może pół roku. A po regeneracji w dobrym warsztacie masz pewność. A potem dwa razy napełniać czynnik w razie "W" to masz już koszt regeneracji plus czynnik :)
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Jesteś pewny że sprężarka jest nieszczelna?

Może po prostu puścił któryś oring na wężu od klimy, i zapaprało sprężarkę, jak tak, to koszt znikomy w porównaniu do regeneracji.