Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam dziwny problem z światłami drl. Kodowanie poszło bez problemowo, jednak po odpaleniu swiateł lampy dziwnie się zachowują, tzn zaczely brzeczeć, wibrować - wydobywa się dźwięk mniej wiecej z soczewek, choc może to być tez z silniczkow od regulacji. Z ostrożności postanowiłem odkodować je z powrotem. Dodam ze lampy to orginalne polifty, lecz poprzedni właściciel wstawił tam soczewki z a6 - być może to jest przyczyną... Po kodowaniu lampy ustawiły się automatycznie, jak w instrukcji.

Wysłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk

Opublikowano

witam,

rozwiązanie Twojego problemu jest dość prozaiczne. Jak pewnie wiesz - do kodowania świateł dziennych używa się świateł długich. Ustawiasz programowo ich jasność na mniejszą niż normalnie i to daje efekt świateł dziennych.

Natomiast wstawienie do lamp soczewek z A6-tki miało na celu - jak podejrzewam - zamontowanie w twoich światłach bi-xenonów. Podłączony jest on właśnie pod światła długie tak więc aktywacja DRL powoduje otwieranie i zamykanie w nich przysłony. To jest właśnie to twoje wibrowanie i brzęczenie. Niestety przy bi-xenonach DRL nie można zakodować. Coś za coś :)

pozdrawiam

...Przyspieszenie to najlepszy sposób na spędzenie czasu między zakrętami 😜

-> E46-> E39-> G20