Skocz do zawartości

318d 2002r 116km Jak zrobić odcięcie rozrusznika ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Ostatnio męczy mnie myśl o założeniu jakiegoś odcięcia a dokładnie odcięcia rozrusznika po przez zwykły wyłącznik(mikro) gdzieś sprytnie skitrany

myślałem też o odcięciu paliwa ale boje się jakiegoś zapowietrzenia albo innych konsekwencji mam pompę VP. W CR jest pole do popisu.

Może macie jakieś porady w jaki sposób rozwiązać ten problem

Opublikowano
niestety na sam rozrusznik takiego wyłaczniczka nei założysz ( za duży prąd tam idzie) proponuje raczej za skrzynka z bezpiecznikami puścic dodatkowe kabelki i odciąć tak np stacyjke czyli cały zapłon tyle ze i to jest dość cięzka sprawa bo byle jaki przełacznik tego nie uciągnie za długo
Opublikowano
to jest linia komunikacji w samochodzie , zasilanie zostanie itp. tylko sterownik ecu nie będzie miał komunikacji z racji przerwy na k-line to chyba wystarczy ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
znajdź byle jaki schemat od e46 do Twojego auta i zobacz jaki kolor ma kline na schemacie , nie chcę teraz z pamięci podawać koloru , może ktoś z kolegów pamięta ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano

a jak to działa??

chodzi mi o to czy to jakoś nie kasuje nie zapowietrza i czy jak zapomnę rozłączyć czy coś nie padnie bo każdy wie że Beemka to wredne auto

Opublikowano

to biorę się do szukania :D

dzięki za podpowiedzi :cool2:

a jeśli ktoś ma może jeszcze jakieś propozycje chętnie skorzystam :8)