Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam .

Mam okację nabyć 735i w automacie , auto jest w stanie idealnym , jednak w wyposarzeniu brakuje klimatyzacji . Autko jest czarne i ma czarną skórę , więc klima by się przydała , i tu moje pytanie , czy dałoby się założyć klimę i jaki byłby przybliżony koszt kupna i robocizny , lub jeśli ktoś juz robił to prosiłbym o informację czy w ogóle warto.

Opublikowano
Hej, po pierwsze musisz znaleźć auto dawcę, w którym jest klima fabrycznie. Przewody i drobne pierdoły kosztują majątek i są tylko w ASO. Pomijam już fakt, że to musi być auto po lifcie, żeby pracowało na R134. Do tego dochodzi kupno sprawnej używanej sprężarki, to jest raczej cud, i tak ma wyszystkie uszczelki powysychane od lat leżenia na szrocie. Nowa regenerowana to około 800 PLN. Chłodnica klimy to coś koło 300 PLN. Potem musisz ogarniać elektrykę, żeby było jak w oryginale, chyba, że manual klima to jest tylko włącznik, czujniki ciśnień na osuszaczu, do tego podłączenie wolnego biegu wentylatora do klimy. Ogólnie nie ma masakry, ale biorąc pod uwagę rozbieranie auta to mi by się nie chciało.
pozdrawiam Bartek
Opublikowano
czyli raczej sobie betę odpuszczę. Dzięki za pomoc!

odpuszczac sobie dobra bmw bo nie ma klimy dla mnie smieszne

Opublikowano
Na allegro sa dwie klimy od e34 kompletne za 450 zł podajze, montaz z napełnieniem czynnika itp to koszt 1000 zł wiec chyba warto

KLIMATYZACJA SAMOCHODOWA, THERMO KING, CARRIER

DIAGNOSTYKA BMW, VAG tel. 500 236 866