Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dzisiaj mi się zdarzyło coś takiego bo jechałem do kumpla samochód był rozgrzany i gdy już byłem u niego, gadałem z nim i cały czas samochód chodził, od kilku minut na wolnych obr. i nie widział ogólnie jak samochód chodzi na nowym tłumiku i dał gazu tak do 3tys i puścił i samochód strzelił pod maska czyli można się domyśleć że z okolic filtra powietrza i tu mam pytanie czemu mógł tak zrobić nigdy tego nie patrzałem. Samochód był rozgrzany normalnie chodził przez kilka minut cały czas pracował na gazie a tu sobie nagle strzelił po dodaniu gazu ale potem pracował cały czas normalnie jak przedtem. Dlatego pytam was czego to przyczyna bo nie chciał bym żeby coś się uszkodziło jak by jeszcze raz tak chciał sobie strzelić.
Opublikowano
strzelanie ma związek z instalacją lpg

strzał może uszkodzić przepływkę dolot przepustnicę i gumowe przewody

Wpływ na to mają zużyte kable WN świece lub problemy z cewką i zbyt uboga mieszanka

Jak kupiłem to bmw to ta guma była sklejona taśma, raz już dawno kiedyś mi też strzelił podczas jazdy jak puściłem nogę z gazu że mi ją całą rozwaliło. Może jest uszkodzony przepływomierz? bo świece mam zmienione.

Bo jak ja ruszę i nie trzymam gazu samochód ma tysiąc obrotów i się kula powoli na tym liczniku mam wskazówkę na 20l podczas jazdy na gazie a na benzynie w takim samym momencie 18l to normalne? jak dam lekko gazu wskazówka się chowa za 30l. tzn obojętnie prawie na jakim biegu jak przyspieszam nie na maxa wduszonym pedale gazu tylko leciutko i czy na benzynie czy na gazie zawsze wskazówka wychodzi poza 30l z wduszonym gazem na maxa wiadomo tak samo chyba że np wrzucę już 4 bieg około 60km/h i jadę stała prędkością to mam na spalaniu około 10 do 15l wtedy wduszę lekko gazu i znowu wskazówka się chowa za 30l to normalne?

Opublikowano
Dodam że jak odpalam na gazie to muszę mu trzymać gaz do końca żeby zapalił bo inaczej nie chce a kiedyś już dawno normalnie palił na pb normalnie za pierwszym. Gaz zwykły II generacji.
Opublikowano
czasem strzelają gdy łapią lewe powietrze, wystarczy mała nieszczelność układu dolotowego i też tak się dzieje. Sprawdź wszystkie węże, cybanty itd.
http://images33.fotosik.pl/376/633352ed1b63d463.jpg
Opublikowano
strzelanie ma związek z instalacją lpg

strzał może uszkodzić przepływkę dolot przepustnicę i gumowe przewody

Wpływ na to mają zużyte kable WN świece lub problemy z cewką i zbyt uboga mieszanka

Dokładnie to + reduktor na wykończeniu. Najczęściej wymiana prz. WN i świec pomaga.

Opublikowano
Kolego a może poprostu miałeś mało gazu? Chociaż wystarczy nieszczelność i będzie strzelała. Miałem z tym kłopoty z m20b20 uszczelnienie wszystkiego i wymiana przepływomierza załatwiły sprawę. Z tym, że mój silnik jak strzelał to praktycznie wogóle nie chodził na pb.