Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,Mam dość dziwny problem z moim BMW E36 320i 1994r. Otóż teraz mało nią jeżdżę bo nie mam na to czasu śmigam dostawczakiem non stop. Zostawiłem Beeme w garażu po kilku dniach przychodzę i nie mogę odpalić. Wszystko kręci pięknie jednak nic nie łapie.

Pomyślałem, że przez te mrozy zamarzł mi filtr paliwa więc go wymieniłem ale to nic nie pomogło. Spostrzegłem, że nie dochodzi paliwo i nie słychać pompy paliwa. Więc dokopałem się do niej podłączyłem ja na krótko z akumulatora i chodzi bez problemu. Na kablach jest tylko 0,3v więc to chyba za mało do normalnej pracy prawda?

Posprawdzałem przekaźniki ale to również nie dało efektu. Najbardziej martwi mnie to, że jak patrzę na rozpiskę przekaźników to tego co jest zaznaczony nr1 jako pompa paliwa. To u mnie w tym miejscu nie ma żadnego przekaźnika jest puste miejsce. W tym miejscu są trzy kostki u mnie są tylko dwie. Podaję to na podstawie tej rozpiski: http://imageshack.us/photo/my-images/36/52617746.jpg/

Drugi to taki problem, że pomimo podłączenia pompy na krótko auto nie odpala a pompa wyłącza się po kilku minutach. Wygląda to tak jak by paliwa w obiegu było pełno i wytwarza się takie ciśnienie, że pompa nie jest w stanie dalej tłoczyć. Sugeruję się tym, że podczas demontażu pompy paliwo sika z przewodów. Nie mam pojęcia co może być nie tak. Gdyby ktoś miał jakiś pomysł coś doradzić byłbym bardzo wdzięczny. Proszę o każdy pomysł pomocy.

Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Tomasz.

Nie ważne gdzie ważne czym:) BMW- Będziesz Musiał Wyprzedzać :)
Opublikowano

Sprawdź czy masz iskrę,jeśli nie to padł czujnik wału.

Przekaźnik pompy musi być w tym miejscu,ewentualnie było coś kombinowane i jest przeniesiony,może jakieś odcięcie itp

Opublikowano

Nie nie kolego bez gazu, Tylko benzyna. Czujnik Wału kolego a jak się do niego dostać?

W internecie wyczytałem, ze były już przypadki E36 gdzie nie było przekaźnika nr 1 ale nigdzie nie znalazłem na to odpowiedzi.

Pozdrawiam

Nie ważne gdzie ważne czym:) BMW- Będziesz Musiał Wyprzedzać :)
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.