Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Dzisiaj na myjni dostałem bonusa :/ tzn.Pan tak umiejętnie sprzątał auto ,że wcisnął mi klapke popielniczki przedniej że ta wpadła pod schowek( w niektórych wersjach pod czytnik DVD) Mam więc pytanie w jaki sposób ją teraz wyciągnąć ? ewentualnie co należy odkręcić aby się do niej dostać ? Poprosze o schemat jakby ktoś posiadał :) Dziękuje z góry za pomoc :cool2:

Było:

e36 318i Cabrio

E61 525d

F30 318d Sportline

F36 420i M-Pakiet

Jest : G30 518d SportLine

Opublikowano

sam tak kiedys sobie zrobiłem, z tego co pamiętam znalazłem tam śrubki dzięku którym udało mi się wymontowac cały moduł popielniczki śrubki były po bokach popielniczki. Wydaje mi się że demontowałem całą ozdobną osłonę gdzie jest idrive i biegi na rysunku nr 1 zacząć trzeba od demontaży ramki z mieszkiem od dzwigni.

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=NL51&mospid=48467&btnr=51_5116&hg=51&fg=35

Opublikowano
Dzięki :D Już zrobione, w sumie zajęło mi to 40 minut.Wystarczyło ściągnąć mieszek z lewarkiem pokrętło idrive,odkręcić 2 śruby od listwy ozdobnej,wypiąć kostke z przycisku menu i mamy moduł na wierzchu.Okazało się że Pan tak mocno wepchnął pokrywe że wyleciała z takiej metalowej taśmy.Zamontowałem taśme ,przesmarowałem prowadnice silikonem w sprayu , skręciłem i wszystko działa jak nóweczka.Żadna filozofia ;)

Było:

e36 318i Cabrio

E61 525d

F30 318d Sportline

F36 420i M-Pakiet

Jest : G30 518d SportLine

Opublikowano
Jak się zdejmuje pokrętło od idrive ? Wystarczy mocno pociągnąć do góry ? Masz automat czy manual ? U mnie zapadła się zapalniczka i też chciałem to zdemontować ale coś nie mogę się zebrać tym bardziej, że z niej nie korzystam jednak warto byłoby to w końcu zrobić. Jak zdjąć tą listwę w przypadku gdy ma się automat ?