Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam zamiar przyciemnic szyby w aucie z firmy artfoll w Gdańsku http://www.artfoll.pl moze ktos robil z trojmiasta? i mam pytanie jak to wyglada prawnie ile % mozna z przodu przyciemnic 30%? 35%? bo slyszalem raz tak raz tak
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kolego generalnie jakakolwiek folia naklejona na przednie szyby już przekracza dopuszczoną przepuszczalność.

Co do firmy to nie znam ich osobiście, ale z tego co słyszałem i widziałem w realizacjach robią kawał dobrej roboty ;)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Nie znam firm z Gdanska, ale wazne jest to jak robia lecz rowniez czym robia. Wazne zeby folia byla wysokiej jakosci wiec wybieraj Armorlite, SanGuard lub Reycer! Te trzy marki sa nieporownywalnie wytrzymalsze od innych i maja wiele nowinek technologicznych.

Odnosnie przednich szyb, tak jak kolega wyzej napisal, w przypadku BMW i innych marek z wyzszej polki szyby przednie sa fabrycznie przyciemniane o 30% (i tyle prawnie jest dozwolone), ale powiem tak, ja mam przyciemnione 88% tyl i tylne w drzwiach, 66% przednie w drzwiach (30% fabryka + 36% folia) i przednia szyba ma fotochrom zalozony (jasna w nocy i pieknie niebieska w dzien, slonce mi nie straszne). Policja mnie jeszcze nie zatrzymala a auto wyglada pieknie. Dla mnie przyciemnienie tylko tylu smiesznie wyglada, a poza tym majac obklejone szyby auto w goracy dzien zachowuje przyjemna temperature w srodku (lepiej dla skor na fotelach, zatrzymuje UV no i sporo zimniej).

Kazdy robi jak uwaza, ja mam w dupie Policje bo ten przepis jest bez sensu, jezdze i ciesze sie z wizaulnego wygladu:)

Pozdrawiam!

Jeździłem wieloma samochodami, ale tylko BMW daje przyjemność, komfort i powoduje uśmiech na twarzy...