Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Jestem od niedawna posiadaczem BMW e36 i kilka dni temu pojawił mi się mały problem z odpalaniem. Na początku po dłuższym kręceniu silnikiem odpaliła i później odpalała bez problemu. po 2 dniowym postoju w garażu znów nie chciała odpalić ale po kilku krotnym kręceniu odpaliła ale później nawet na ciepłym silniku miała problem odpalać. Po nocy spędzonej na dworze znów nie chciała odpalić i co mnie bardzo zdziwiło strzeliła w wydech i po chwili odpaliła. teraz już w ogóle nie chce odpalić tylko kreci ale nie chce zagadać. dodam ze po chwili kręcenia gaśnie kontrolka od oleju i zapala się kontrolka ABS i błędu skrzyni biegów bo moja beta jest w automacie. Dowiedziałem się od znajomego ze to może być problem z czujnikiem położenia walu czy to możliwe. Dodam ze wszystko zaczęło się dziać po wizycie na myjni i nocnym postoju pod chmurka.

za pomoc z góry dziękuje

Edytowane przez mlody-0405
Opublikowano
witam. po pierwsze primo temat nie zgodny z regulaminem :shock: po drugie primo jezeli to wystąpiło po myjni wiec dostala sie gdzies wilgoc,przewody wn lub zalany komp,nie dawno własnie mialo kolega tutaj taki problem i winą byl zalany komp.
Opublikowano
tylko ze nie mylę silnika i z myjni odjechałem normalnie później tez odpaliła bez problemu wszystko zaczęło się dziec po tym jak postała cała noc. Czy może być to związane ze po chwili kręcenia gaśnie kontrolka od oleju i zapala się kontrolka ABS i błędu skrzyni?
Opublikowano
Dodam ze wszystko zaczęło się dziać po wizycie na myjni i nocnym postoju pod chmurka.
kiedy przewody wn wymieniałes? temat popraw.
Opublikowano
ja nie wymieniałem ale wiem ze wymieniane były w listopadzie świece przewody kopułka i palec. Jeśli to zalany komp to dlaczego wcześniej jakoś odpalała i gdzie go szukać bo jak zaranie w bmw jestem laikiem bo wcześniej miałem merca
Opublikowano
Jeśli problem szedłby z automatu, to byś nie mógł zakręcić w ogóle. To jest częsty problem w omegach i hondach, jeśli masz przepalone bezpieczniki od np. lamp stopu, to wyskakuje właśnie błąd skrzyni i nie kręci w ogóle rozrusznikiem.
Opublikowano
Tytuł tematu popraw natychmiast, albo nie dowiesz się nic więcej z tego forum!

bardzo nie lubię się powtarzać... zamykam i gratuluję ostrzeżenia.

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.