Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam na poczatku chce podziekowac za pomoc z sonda lambda :):) teraz auto smiga :):) ale mam nowy mniejszy problem a wiec wsiadam rano do auta odpalam ( odpal normalnie bez problemow) ale obroty zaraz po odpaleniu wskakuja na 2 tys pozniej schodz do 500 pozniej 1 tys i znowu 500 a pozniej jest juz wszystko ok całe to falowanie obrotów trwa jakies 5 6 sek a w czasie jazdy tego nie ma wiec ja juz nie wiem czemu tak jest moze to normalne w zimie albo z tego co czytałem w postach to silnik krokowy prosze o pomoc z gory bardzo dziekuje :):)
Opublikowano
sonda lambda boscha zamawiana po moj model e36 95 r 116 ale jak jezdziłem z odlaczoną sonda to tez tak było . A co do tego czy dzieje sie to tylko na zimnym silniku tak tylko na zimnym ale własnie przyjechałem z gliwic i miałem jeszcze jeden obiaw stoje na swiatłach mam 700 obr i nagle skoczyło na 1000 trwało ta jakies 3 sek nie wiem co to jest moze komp reguluje dawke paliwa bo jest strasznie zimno jak prezyjechałem do domu i otwarłem maske to dolot powietrza był lodowaty
Opublikowano

one są po jeździe zimne (sam myślałem że coś jest nie tak) ale czy lodowate??? nie sprawdzałem,ale jak jest zimno i jedziesz daleko i szybko to pęd powietrza wydaje mi się że może tak powodować,aż z ciekawości sprawdzę,

a jeszcze coś przytrzymaj tak na 2000 obrotów ale nie zdejmuj nogi z gazu na postoju jak jest zimny i zobacz czy nie będą falować obroty z tym że trzymaj cały czas i nie ruszaj nogą.

Opublikowano
Powodem takiego objawu może być częściowo wpływ niskich temperatur na urządzenia więc jeśli masz możliwość to wstaw auto na jedną noc do ogrzewanego garażu i zobacz czy rano będziesz miał to samo.
Opublikowano
To dośc częsty problem w e-36 znajomemu w 318 zawsze rano przez pare sekund faluja obroty i tak od kilku lat.
Opublikowano
a jeszcze coś przytrzymaj tak na 2000 obrotów ale nie zdejmuj nogi z gazu na postoju jak jest zimny i zobacz czy nie będą falować obroty z tym że trzymaj cały czas i nie ruszaj nogą.

a gdyby falowaly to co wtedy?

[email protected]

gg 1041

PROJEKT SZYBKA ETA STAGE 2

http://img516.imageshack.us/img516/8284/113863664644f590e20953anv7.jpg

Opublikowano

witam ja stawiam na silnik krokowy ja miałem podobne objawy tylko dłużej to trwało jakieś 30sek wymyłem krokówke i pomogło najlepiej jakąś bęzyną albo rozp nitro i psiknąć pózniej wd 40 umnie podziałało

pozdrawiam