Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A może po prostu skalibruj wysokość zawieszenia i zapisz nowe wartości, to standardowa czynność przy wymianie czujnika. Kalibrację wykonasz przy pomocy inpy
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam wszystkich i chciałbym się podpiąć pod temacik a mianowicie od kilku dni jestem posiadaczem E61 z pneumatyka z tyłu tak się stało że spodobał mi się samochód że zaryzykowałem z tą marką a nie miałem tego w planach :) i na dzień dobry dostałem w pychol tzn od wczoraj samochód stoi jak by było dopompowane powietrze z kompresora różnica między przodem a tyłem to jakieś 3 cm. Raz jedyny słyszałem jak kompresor pompuje powietrze i od tego dnia cisza , ostatnio jechałem w komplecie plus załadowany bagażnik po dotarciu na miejsce i wyłączeniu samochód miał tył obniżony kiedy był pusty odpaliłem silnik i trochę go podniosło a teraz widać że tył wyraźnie jest wyżej niż przód .

Na desce świeci się auto na podnośniku i pisze że zawieszenie nie działa co robić mam , może to być jakiś wężyk lub inne goooowno czy szykować 500€ na nowy kompresorek . Nie chcę się rozczarować tą marką bo jazda nim jest fenomenalna powiedzcie co mógłbym najpierw sam zrobić bo poza tym wiem że muszę wymienić okablowanie w tylnej klapie zamówiłem już zestaw naprawczy aaa i co oznacza ten mały trójkącik na kompie .

Pozdrawiam

Opublikowano
Na początek wyposaż się w kabel do diagnostyki i oprogramowanie INPA, wtedy po odczycie błędów będzie prościej cokolwiek doradzać. Mały trójkącik oznacza jakiś błąd w komputerze pokładowym, typu żarówka, brak płynu sprysikwacza, rezerwa, brak przeglądu itp. dowiesz się więcej przytrzymująć klawisz "CHECK" na manetce kierunków
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może to być czujnik wysokości zawieszenia, więc spokojnie z wyrokami, wszystko wyjdzie na komputerze z programem do bmw.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
CDXA a gdzie takowy kabel i oprogramowanie dostanę i czy można go zainstalować w telefonie ? Czy raczej muszę kupić cały zestaw do diagnostyki. Dzięki wam za pocieszenie trochę już mi lżej ;) mam nadzieję że oczarowanie tym autem będzie trwało w nieskończoność
Opublikowano
np allegro, wielu sprzedawców nieoficjalnie dorzuca INPE, można też znaleźć w sieci. Programy na telefon sobie podaruj, wiele tym nie zdziałasz. Generalnie ukłąd zawieszenia pneumatycznego jest konstrukcyknie bardzo prosty i przy odrobinie "pomyślunku" nie jest trudny w diagnostyce
Opublikowano
CDXA właśnie sprawdzałem "check" i wyskakuje komunikat OK więc hmmm niby jest ok ale no muszę chyba na serwis i pod kompa bo jak wylanczam auto to zaraz pokazuje się obrazek samochód na podnośniku jak coś więcej będę wiedział to zgłoszę się z odpowiedzią co to jest lub było
Opublikowano
Przed chwilą sprawdzałem komputer pokładowy w ustawienie auta czy jakos tak i ta ikona auta na podnośniku odznaczona jest na zielono czyli rozumiem jest ok a jeśli tak to czemu pomiędzy zegarami po wyłączeniu auta świeci się ona na żółto ? A do tego pojawia się obrazek samochodu z dwoma strzałkami pod samochodem domniemam że chodzi o pneumatykę tylnego zawieszenia