Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak dobrać ET felgi zeby nic nie obcierało?

Chce kupić komplet kół 19", 2szt. 8.5cala, 2szt. 9.5cala, wszystkie 4 koła mają ET 37

I teraz pytanie, jak sie to oblicza, dostosowuje grubosc dystansu?

Chce to wcisnąć do E60 bo komplet z tego co wiem pochodzi od serii 3 wiec ET bedzie inne jak w E60 i trzeba zastosować dystansy, tylko jakie?

Bawił sie ktoś wogóle w to obliczanie ET ?

Opublikowano

Witam jezeli masz ET 37 to bys musial zalozyc dystanse o szerokosci 19mm wtedy da Ci to ET 20.

Jezeli zalozysz opony takie jak powinny byc ( przod 245/35/19 tyl 275/30/19) napewno nie beda obcierac.

Opublikowano
Jakie te kola chcesz kupic :?:

dokładnie te o których pisałem w innym wątku. Felgi są jakies 15km odemnie wiec chce je odrazu na miejscu założyć i sprawdzić czy jest wszystko o.k. ale wlasnie musze już mieć przygotowane dystanse...

Opublikowano
Witam jezeli masz ET 37 to bys musial zalozyc dystanse o szerokosci 19mm wtedy da Ci to ET 20.

Jezeli zalozysz opony takie jak powinny byc ( przod 245/35/19 tyl 275/30/19) napewno nie beda obcierac.

i wtedy musze załozych dystanse na wszystkie 4 koła czy tylko na tył? W E60 wszystkie koła powinny mieć takie same ET? czyli ET 20 ?

Opublikowano

Na wszystkie 4 kola musisz zalozyc dystanse.

ET 20 przy tej szerokosci felg (8,5 9,5) bedzie odpowiednie,kola beda ladnie lezaly na samochodzie i nie beda schowane w nadkole.

Opublikowano

Tu masz wlasnie ET 20 przod i tyl

http://desmond.imageshack.us/Himg600/scaled.php?server=600&filename=1212j.jpg&res=medium

http://desmond.imageshack.us/Himg696/scaled.php?server=696&filename=13072011949.jpg&res=medium

• 2 lata później...
Opublikowano
mam pytanie co to za felga jak się nazywa, bardzo ładna szukam jej w necie ale bez rezultatu, na moim czarnym sedanie ciekawe czy też tak ładnie będzie?