Skocz do zawartości

525 tds - prosze o rade bo coś brzęczy!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam!Własnie kupiłem Bmw E-34 525 tds touring z 1994r i chciałbym sie czegoś dowiedzieć o tym aucie!Ile powinien spalić i jak tym jeździć ekonomicznie bo troszkę żarłoczny jest!Coś mi brzęczy po wyłączeniu samochodu pod zegarkiem i nie wiem czy sie tego bać!Holercia słabo mi wieje centralka,może jakiś filter ale nie wiem gdzie!a ma dopiero przejechane 193 tyś.km!i jak ten motor jest wytrzymały!Troche sie tego uzbiera!Bardzo bym prosił o pomoc bo nie wiem czy czasami z nią nie uciekać!
Opublikowano
Na wszystkie twoje pytania odpowiedzi sa w wyszukiwarce -troche cierpliwosci i wszysto znajdziesz
POZDRAWIAM !!!
Opublikowano
No pewnie brzęczy ci brzęczek od siwateł - zgaś nie na swiatłach a pewnie nie bedzie brzęczeć
http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
Opublikowano
Pod zegarkiem jest kratka, a wniej czujnik temp. a za nim wiatraczek :D
Opublikowano
Coś mi brzęczy po wyłączeniu samochodu pod zegarkiem i nie wiem czy sie tego bać!

Brzęczy szczykiewicz :D Tak poważnie jest to wiatraczek od recyrkulacji powietrza do czujnika temperatury wewnątrz pojazdu. Pewnie nałapał jakiegoś kurzu i stąd ten dźwięk. Poszukaj na forum, było już na ten temat wiele postów, lub idź za dźwiękiem i poprostu go wyczyść.

Holercia słabo mi wieje centralka,może jakiś filter ale nie wiem gdzie!

Odpowiedzi na to szukaj pod hasłami: filtr przeciwpyłkowy, lub filtr kabinowy.

Pozdr.

Opublikowano
MI też brzęczy i się nieboje :P
Opublikowano
Henio077 - jesteś z tej Wiślicy w Świętokrzyskiem między Buskiem, a Kazimierzą ?