Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam po zmianie foteli i podpieciu kabli wyskoczył mi błąd poduszki nr 26 seat occupied recognition coding data do not with the assembled , czy moze nie chce sie skasowac bo siedziałem na fotelu pasazera podczas kasowania? czy mata wadliwa? dodam ze wczesniej byly angielski fotele i nie byla podpieta kostak maty tylko sam napinacz i nie swieciła poducha? czy ktos cos podpowie ? bo nie wiem w czym problem, dodam ze nie probowalem kasowac na pustym fotelu a oddalem juz kabel :mad2:
Opublikowano

Ja podpowiem:

1- nie siedż na fotelu kiedy kasujesz bład poduchy,choć w przypadku po anglikowej wersji sam nie wiem jak to wygląda :roll: . jak po stronie kierowcy UK mata i kabel :?:

2- jeżeli już to najprędzej mata w siedzisku,bądż kostka(najczęściej)

Ale 100% nie powinno się siedzięć na fotelu który posiada mate w momencie resetowania. POzdr Dani

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
niestety nie pomogło, podłaczyłem emulator i tez nic, dopiero po odpieciu tej małej kostki pod fotelem od maty dało sie skasowac błąd, moze ktos dezaktywował mate ncs-em ,w czym problem nie wiem , moze ktos pomoże?
Opublikowano
sprawdzałem ncs-em i mata jest aktywna nie została wyłaczona ERKENNUNG_SITZBELEGUNG_1 aktiv,itd. nie wiem czemu jak podłacze kostki swieci airbag i nie da sie skasowac , emulator nie pomaga, kasuje sie jak całkowicie odłacze te kostke mała od maty, a jak podłacze ja to wyskakuje error nr 26 seat occupied recognition coding data do not with the assembled kto ma jakis pomysł? :(