Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam problem dotyczący lakierowania autka,

niedawno kupiłam samochód i nie zauważyłam że drzwi maja odrobinę inny odcień ( widać to tylko w słońcu). prawie nikt nie zauważa różnicy ale na mnie działa to jak czerwona płachta na byka. no i moje pytanko do Was, czy lakiernik jest w stanie tak dobrać odcień by nie było żadnej różnicy? może znacie jakiegoś w okolicach Węgrowa lub Sokołowa Podlaskiego?

Opublikowano
jest w stanie dobrać kolor i odcień, chyba że jest [BAD] i patrzy tylko na nr lakieru i na jego podstawie psika
Opublikowano
Dobierze ale zawsze będzie lekka różnica zauważalna mniej lub więcej dlatego powinien machnąć ci na tzw. przejście drzwi i błotnik do tego polecam polerkę całego autka i jest efekt :cool2:
Opublikowano

Moją Bemke ktoś ostatnio zle potraktował na parkingu i trzeba było malowac błotnik zderzak oraz maske. Nie widać żadnego sladu malowania ani róznicy od innych elementów.

Było robione przejście tak jak mówiłeś.

Opublikowano

No u mnie też jest pomalowany przedni błotnik, ale tak jak juz wcześniej pisałam w słońcu widać tą różnicę, tak jakby połowa samochodu była inna :(

zastanawiam się nad pomalowaniem ale też się trochę obawiam że może być jeszcze gorzej i dlatego pisze tutaj bo nie znam nikogo kto by w swoim autku coś malował, no może jedynie braciak który kupił samochód a po 2 latach z prawie całych drzwi zlazł ten piękny czerwony metalic a pojawił się bordo i to matowy;/

to mówicie że malować, tak?

Opublikowano
nie zawsze da się dorobić lakier tak żeby polakierować element na odcięcie i żeby nie było różnicy w kolorze można to tylko wyeliminować poprzez cieniowanie sąsiednich elementów
Darmowe Holowanie i samochód zastępczy garatis dla poszkodowanych w kolizji drogowej (Bezgotówkowo)
Opublikowano

ja kiedyś 3 raz pod rząd poprawiałem machę i przednie błotniki, tzn lakiernik poprawiał już za swoje

niby wszystko ok ale jak się podjechało pod jarzeniówkę na stacji benzynowej to widać było różnicę jakby w bazie czerni

to był czarny metalic czy czarna perła, nie wiem jak nazwać

Opublikowano

to tak samo jest u mnie, niby nie widać ale jak się wie albo dobrze przyjrzeć to jest różnica...

ehh no to ja chyba zostawię tak jak jest bo to też metalic więc będzie pewnie ciężko;/

dzięki za odp:)