Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Rozglądałem się też w Austrii ale ceny są z kosmosu :shock:

Ceny tego modelu są o jakieś 2,3euro droższe i niewiem dlaczego aż tyle!

Ale wiesz, że te ceny są w austrii z czymś w gatunku akcyzy (nova) którą płaci się od samochodów? A na export ceny są niższe właśnie o ten podatek? Sprawdź czy czasem to auto z niemiec nie wyjdzie tyle samo po rejestracji w austrii

Nie daje głowy za to co tu napisałem ale pamiętam, że po łebkach przejrzałem ten temat szukając mojego e90

W razie jakbym się mylił to daj znać :wink:

Opublikowano
Rozglądałem się też w Austrii ale ceny są z kosmosu :shock:

Ceny tego modelu są o jakieś 2,3euro droższe i niewiem dlaczego aż tyle!

Ale wiesz, że te ceny są w austrii z czymś w gatunku akcyzy (nova) którą płaci się od samochodów? A na export ceny są niższe właśnie o ten podatek? Sprawdź czy czasem to auto z niemiec nie wyjdzie tyle samo po rejestracji w austrii

Nie daje głowy za to co tu napisałem ale pamiętam, że po łebkach przejrzałem ten temat szukając mojego e90

W razie jakbym się mylił to daj znać :wink:

maciekk wiesz że coś w tym jest!Tylko musze dokładnie dopytać jak to działa z wywiezieniem auta z Austrii?Wiem że mój znajomy jak kupił a6 w de. i rejstrował ją w Austrii to właśnie płacił ten podatek nova i wiem że nie były to małe pieniądze.Kurde jeśli faktycznie by tak było to szukał bym w Austrii bo jest tu pare ciekawych ofert i troszke pewniejszych.