Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam wszystkich, mam problem i potrzebuje pomocy, mianowicie, ktoś na parkingu bardzo nieładnie potraktował moja bm'ke i wgniecenie drzwi wygląda jak na zdjęciu poniżej, nie mogę na to patrzeć i w nocy słabo sypiam bo mnie to męczy. Aktualnie nie mam wolnych środków na naprawę tego u lakiernika i chciałem sam to trochę podleczyć żeby tak nie "raziło" w oczy i tu moje pytanie- czy da się to wypchnąć od wewnątrz po zdemontowaniu boczku drzwi (instrukcje demontażu znalazłem już) czy tam jest podwójna blacha i się nie da??? jest tam jakaś dziura żeby się dostać do tej zewnętrznej blachy od wewnątrz?? proszę o pomoc

P.S. w drzwiach AIR BAG

Edytowane przez gora151
Opublikowano
Ten rodzaj uszkodzenia bez problemu można usunąć ( wyprostowanie drzwi nie sprawi fachowcowi problemu aczkolwiek trzeba będzie je lakierować i aby uniknąć różnicy w kolorze trzeba będzie przecieniować błotnik przedni ) tylnych drzwi nie trzeba cieniować ponieważ uszkodzenie jest bliżej błotnika przedniego. zapraszam do mnie
Darmowe Holowanie i samochód zastępczy garatis dla poszkodowanych w kolizji drogowej (Bezgotówkowo)
Opublikowano
nie nie jeszcze raz...czy da się wypchnąć to od środka???czy obudowa drzwi nie pozwala i nie ma dostępu? jak zdejme bok to będzie dziura zeby włożyć łapę i troche powypychać?? no bo jak sie nie da troche wypchnać no to wiadomo ze trzeba by je poszpachlowac umalowac itp. wiem ze najlepiej byłoby udac sie do fachowca ale narazie nie mam forsy...
Opublikowano
Moja rada nie dotykaj tego a broń boże nie wypychaj nic to nie da a pogorszysz temat spoterem od zewnątrz wyprostuje sie to perfekcyjnie
Darmowe Holowanie i samochód zastępczy garatis dla poszkodowanych w kolizji drogowej (Bezgotówkowo)
Opublikowano
Moja rada nie dotykaj tego a broń boże nie wypychaj nic to nie da a pogorszysz temat spoterem od zewnątrz wyprostuje sie to perfekcyjnie

taniej nie wyjdzie zakup drzwi używanych i ich malowanie ?

@Zent zdjęcie było , ale autor skasował ...

Kamil
Opublikowano

panowie chodziło mi tylko o to czy tam mozna sie do tego dobrac od srodka, dziekuje za rady, ale pytanie jest nastepujace: czy zdejmujac boczek drzwi i inne elementy będę mogl włozyc tam ręke i dotknąc tego wgniecenia od drugiej strony (wewnątrz) prosze tylko o tą odpowiedz. acha i jeszcze jedno poduszka się nie uszkodzi??

P.S. jesli nie będzie takiej możliwości to zwyczajnie kupie drzwi i pomaluje, tak jak napisał kolego powyżej.

Opublikowano
Powiem ci że od srodka jak porozbierasz za dużo nie nawojujesz takie wgnioty prostuje się inaczej po drugie gdy wymienisz drzwi będziesz miał dodatkowo cieniowanie 2 sąsiednich elementów a gdy wyprosuje się to to tylko cieniowanie przedniego błotnika bo na drugiej częsci przednich dzwi da się wycieniować i koszty mniejsze