Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Tak jak napisałem powyzej mam problem z odpaleniem swojego wozu . Na zimnym silniku nie ma problemu odrazu zapala . Problem się zaczyna po przejażdzce . Wyjeżdzam do miasta , parkuje . wracam za 0,5h i pali za 3 razem . Auto jest zadbane duzo rzeczy odświerzyłem , wymieniłem a z tym nie mogę dojść , pisze tak bo gdzie mieszkam mechanicy to ... szkoda gadać . Ta wada jest od roku . Proszę o podpowiedzi znających się na rzeczy Dzięki

Opublikowano
NIe sprawdzałem , dzięki trochę o tym poczytałem zaworek zwrotny itd jak będę miał trochę czasu to zobaczę :) dzięki za podpowiedz
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

witam ponownie .

znalazłem ten reduktor ciś. orginał 22 lata to na pewno , mam go na listwie wtryskowej teraz jak go sprawdzić ?

świece wymieniałem 03.2011 i niedawno 12.2011 wiem ze bemki lubią tą operacje od razu lepiej chodzi

mogę jeszcze dodać ze zmieniłem przepływomierz na inna urzywkę bez zmian( podpowiedz mechanika)

wymieniłem kopułkę i palec bo jak rozebrałem to kwalifikowało się, wczoraj resetowałem lepiej sie wkreca itp ale problem jeszcze jest. patrzyłem czujnik wału ale tam gdzie zaprowadził mnie kabel nie ma dojścia tak z ciekawości , niby pompa trochę jakby głośniej chodzi i jeszcze jedno ostatnio jak paliłem właśnie na średnio ciepłym to złapała za 2 i wydawało mi się że na powrocie kluczyka pod samym końcem ma ktoś pomysł ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Sprawdź ciśnienie paliwa za pampą i za filtrem. jak pompa słaba to filtr automatycznie też do wymiany.jak pompa ok to tylko filtr .

Miałem dokładnie tak jak piszesz i zajeździłem pompkę przez zapchany filtr....

Staram się pisać posty takie jakie sam chciał bym otrzymać.