Skocz do zawartości

Problem z wolnymi obrotami na gazie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak w temacie, mam problem z wolnymi obrotami kiedy auto jest na gazie, odpalam na benzynce i wszystko jest okej, ale pochwili kiedy sie przełącza na LPG zaczyna falować po prostu, ito całkiem nieźle:/ :duh: ...byłem u gazownika i powiedział, że powinienem założyć stabilizator wolnych obrotów, ale jak odpinam silnik krokowy, to jest okej, może tu jest problem, koszt założenia tgo stabilizatora to około 100 zł, a ilekosztuje silniczek krokowy do E-36 czy warto zakładac ten stabilizator jak powiedziali w warsztacie gazownicy, czy po prostu zmienic silniczek krokowy??
Opublikowano
Czy długo użytkujesz tą instalację ? Przy "przechodzonych" parownikach z wolnymi obrotami są problemy.
Opublikowano
, czy po prostu zmienic silniczek krokowy??

moze spróbuj go najpierw wyczyścić,

Be eM Wu
Opublikowano
  • Autor
na tej instalacji zrobiłem około 7 tyś dopiero, instalacja nowa II gen, w sumie problemow poza tym nie ma w ogóle, mozna powiedzieć że od początku były z tymi obrotami kłopoty, jednak latem nie było tego mozna tak zauważyć zawsze, jednak kiedy przyszły niższe temp, auto faluje na gazie, jeszcze jak spokojnie na postoju sie rozgrzeje z 7 minut na pb to jest w miare ale tez skacze, oni jużcos wczesniej mowili o założeniu tego stabilizatora, ale ponoć miało byc dobrze, jeżdziłem z tymi obrotami juz z 4 razy do nich i nic nie daje, był ustawiany, podkręcane głaskany i nic :mad2: , i rzucili taka propozycje ze z tym stabilizatorem bedzie okej, a instalka nowa wiec nie jest zuzyty parownik
Opublikowano
  • Autor
Apropos czyszczenia kroka :lol: jak to się robi żeby nie zepsuc, bo co wycztścić a ale czym i jak cos:)