Skocz do zawartości

e36 316 m40 nie pali na zimnym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, od jakiegos czasu mam problem z odpaleniem mojego autka :( czasami odpali od pierwszego na gazie lub na benzynie a czasami musze go krecic do puki mu akumulatos nie siadzie i wtedy moze sie uda a moze nie. Jak sie uda to obroty dziwnie faluja jak ma dobra temperature to przestaja i jest ok do tego wogole nie ma ssania. niebieski czujnik wymieniony na nowy, sonda tez a dolot szczelny juz nie mam pomyslu co to moze byc. Bardzo bym prosil o pomoc!
Opublikowano
  • Autor
przewody maja jakies niewielkie przebicie ale nie iskrza tak zeby buło widac. a jak ten rozdzielacz sprawdzic???
Opublikowano
  • Autor
a dlaczego moze nie byc ssania?
Opublikowano
Najpierw sprawdź czy sygnał idzie do tego czujnika. Mam ten sam model silnika i miałem ten sam problem u mnie było to tak wyjąłem pompę paliwa z całym korkiem od baku i jest tam wężyk który łączy tego korka z pompą i on był przecięty wymieniłem go i objawy znikły :norty:
Opublikowano
  • Autor
ok sprawdze :) jak beda cos wiedzial to napisze
Opublikowano
  • Autor
juz wiem ze to nie przewod od pompy, sprawdzilem i wszystko tam jest ok. wymienilem przewody zaplonowe i tak jakby troche lepiej chodzi ale ssania nadal niema :( gdzies w książce od tego auta czytalem ze moze to byc czujnik przepustnicy. co wy o tym sadzicie?
Opublikowano
a dlaczego moze nie byc ssania?

Ssania brak kiedy czujnik temp do ecu jest walnięty(ale piszesz,że wymieniłeś na nowy)ale do tego niezbedny jest prawidłowo działający krokowiec.

Głupcem jest ten kto przecenia sam siebie...

M.]@Ř¥

Moja e36 http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=189558

Opublikowano
  • Autor
jutro zaloze krokowiec od kumpla i sie zobacz co bedzi :) Dzieki
Opublikowano
  • Autor
A te falujace obroty udalo sie zlikwidowac czyszczac jeden malutki czujnik w przeplywomierzu :D i autko chodz o niebo lepiej :cool2:
Opublikowano
  • Autor
Zalozylem krokowca od kumpla i jest ssanie :) musze teraz tylko kupic nowy :) Dziekuje wszystkim za pomoc.
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

kupiules juz krokowy mam prawie nowy na sprzedaz

pozdr

Opublikowano
  • Autor
kupiłem juz dosc dawno i narazie smiga :)
Opublikowano
ile zaplaciles?? nowy uzywka??
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
20PLN :D od kumpla z rozbitka :)
Opublikowano
sprawdz cisnienie jakie daje pompa paliwa ma miec min 3 bary i filtr nowy paliwa
jedynakk