Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, od jakiegos czasu mam problem z odpaleniem mojego autka :( czasami odpali od pierwszego na gazie lub na benzynie a czasami musze go krecic do puki mu akumulatos nie siadzie i wtedy moze sie uda a moze nie. Jak sie uda to obroty dziwnie faluja jak ma dobra temperature to przestaja i jest ok do tego wogole nie ma ssania. niebieski czujnik wymieniony na nowy, sonda tez a dolot szczelny juz nie mam pomyslu co to moze byc. Bardzo bym prosil o pomoc!
Opublikowano
Najpierw sprawdź czy sygnał idzie do tego czujnika. Mam ten sam model silnika i miałem ten sam problem u mnie było to tak wyjąłem pompę paliwa z całym korkiem od baku i jest tam wężyk który łączy tego korka z pompą i on był przecięty wymieniłem go i objawy znikły :norty:
Opublikowano
juz wiem ze to nie przewod od pompy, sprawdzilem i wszystko tam jest ok. wymienilem przewody zaplonowe i tak jakby troche lepiej chodzi ale ssania nadal niema :( gdzies w książce od tego auta czytalem ze moze to byc czujnik przepustnicy. co wy o tym sadzicie?
Opublikowano
A te falujace obroty udalo sie zlikwidowac czyszczac jeden malutki czujnik w przeplywomierzu :D i autko chodz o niebo lepiej :cool2:
  • 3 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...