Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wrócę jeszcze do głównego tematu.

W Niemczech uczciwe auta są droższe niż u nas a trefnego samochodu nikt nie sprzeda Niemcowi bo konsekwencje prawne takiej transakcji są bardzo bolesne.

Opublikowano
Czyli przebieg najlepiej sprawdzic w aso z kluczyka tak ? dobrze rozumiem ? Przepraszam moze to jest smieszne , ale jestem zielony
Opublikowano
Nie musisz w ASO, wystarczy gość który klucze dorabia, otwiera zamki itd. - na pewno będzie tańszy. Ale na upartego i te dane można podrobić, jak się chce. Niestety Polska to idealne miejsce na oszukiwanie się nawzajem - brak przepisów, brak ich egzekucji, brak organów tym zainteresowanych, brak komercyjnych możliwości typu jakaś baza danych, no a przede wszystkim postkomunistyczne społeczeństwo, które kombinowanie (czyt. oszukiwanie i cwaniakowanie) ma już we krwi :(
Opublikowano

Panowie,

Porównanie do dolarów :mad2: to całkiem inna stawka i inne pieniądze.

Owszem da się wszystko podrobić ale czy komuś będzie się opłacało i czy przeciętny handlarz będzie w stanie to zrobić ?

Cofnąć licznik można, książkę serwisową dokupić również, nawet kluczyk zakodować według własnego uznania można, chociaż przyznam się szczerze, że pierwszy raz o tym czytam ... ALE zawsze można przejrzeć faktury za wymiany od poprzednich właścicieli - wbrew pozorom ciężko jest taki dokument podrobić. Zostaje także wizyta w ASO i prośba o historię samochodu z wyszczególnieniem co, kiedy, ile czasu trwała naprawa, itp. Ciężko mi uwierzyć, że ktokolwiek z BMW kto ma dostęp i możliwość edycji takich danych będzie chciał się podłożyć.

Opublikowano

Czytałem ostatnio gdzieś w internecie ,że zamkneli kilku pracowników serwisu BMW za lipne wystawianie zaświadczeń o bezwypadkowości oraz przebiegu serwisów . Brali za to niezłe sumki .Gość pojechał do serwisu na sprawdzenie auta przed kupnem i powiedzieli mu ,że lalka i nie bita i przebieg sie zgadza .

Po kupnie klient pojechał za kilka tygodni na wymianę czegoś tam do ASO blisko swojej miejscowości i dopiero wyszły kwiatki jaki to szrot kupił za duże pieniądze .

Jeszcze raz powtwrzam - uważać trzeba na wszystko i nie wierzyć w bajki . Nie ma okazji - są tylko naiwni kupujący.

Z zawodowego doświadczenia wiem ( 18 lat w pol. ) , że ludzie jak mogą to oszukają innego , gdy tylko jest ku temu okazja .

W sprawach motoryzacyjnych jest to wręcz proceder nagminny .

Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

ale to wszystko wiesz po sobie z długiego doświadczenia? (18 lat ) :D

jedyny sprawiedliwy...

gdzieś coś czytałem...

wszystko można podrobić...

wrzuć linka to zobaczymy.

na pewno w dużym serwisie jest mniejsza szansa na przekręt niż u kombinującego paprocha.

że bryka u nas po sprowadzeniu wychodzi taniej niż za granicą.

paru już takich było i życie zweryfikowało wszystko :mrgreen:

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano

A Ciebie co ugryzło :?: :shock: a może lewą noga wstałeś :duh:

Taka jest prawda i jak w nią nie wierzysz to kiedyś możesz sam sie przekonać ale wtedy będzie bardziej bolało :nienie:

Pozdr.

Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

nic mnie nie ugryzło.

po prostu ludzie dają się oszukiwać bo lubią jak coś mają taniej, lepsze, gratis, no i zawiść sąsiada że na budziku 100 a nie 300tkm.

jak e90 można sprzedawać w cenie dobrej e46? :wink:

ja się nie przekonam bo choć w branży nie siedzę to przez wiele lat wycierałem się w weekendy w warsztacie ojca :mrgreen:

w dzisiejszych czasach komp i miernik to też nie problem.

a stan techniczny można na oko w czasie jazdy ocenić.

dlatego wolę sam pojechać do rodzinki na wycieczkę niż broń Boże coś u nas od takich biznesmenów kupić.

każdy ma swoje zdanie, ale ja wolę odrobinę więcej zapłacić za takie autko w pełni sprawne i serwisowane.

ze wszystkimi przeglądami wymienionymi rozrządami płynami itp. bez stłuczek, uszkodzeń,mieć spokój sumienia i portfela rok,dwa :D

nie kupuje na handel więc w ogólnym rozrachunku zwraca mi się to i jeszcze jak sprzedaje nie za dużo tracę bo każdy chce kupić takie auto nie za cenę "rynkową" ale realną.

Opublikowano
No teraz to Cię rozumiem i się zgadzam :D :cool2:
Opublikowano
Kurde czytajac , co piszecie naprawde zaczelem sie obawiac , i chyba narazie odpuszcze troche jeszcze dozbieram , bo jestem napalony na ten model , strasznie mi sie podoba , wsumie mondeo 2008 tez fajnie sie prezentuje ale tylko zewnatrz bo w srodku juz jest lipa ... No nic trzeba przycisnac pasa i dalej zbierac :( wielkie dzieki panowie za info , musze sie przyznac ale chyba uratowaliscie i moj dorobek hehe wielkie dzieki jeszcze raz : P POZDRAWIAM

Jak już dozbierasz to szukaj coś w tym stylu na pierwszy rzut oka wyglada dobrze , dobre wyposażenie i silnik oraz za rozsądne pieniadze :

http://moto.allegro.pl/bmw-330d-navi-pro-xenon-keyless-panorama-m-pakiet-i2165861833.html

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

wcale tak strasznie się nie ceni.

znajdź mi taką cenę w de od ręki i jeszcze koszty ściągnięcia i wycieczek.

Opublikowano
Bardzo dobrze się ceni tak jak powinno być normalnie ,gdyż dołozył M-pakiet i wiele innych lecz jak to ktoś tutaj kiedyś napisał ,że nikt mu za to nie dopłaci i auto bedzie wisiało kilka miesięcy . Niestety takie są realia i te przeszczepy i szroty zaniżają ceny .