Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam to moj pierwszy post niedawno zakupiłem bmw e46 po lifcie z 2003 roku i mam problem z nawigacją moduł MK3 a mianowicie po przekreceniu kluczyka ekran nawigacji sie podświetla ale nie ma obrazu. dodatkowo działa tylko potencjometr głośności reszta przycisków nie reaguje. Jaka może być tego przyczyna prosze o szybką odpowiedz :)
Opublikowano
próbowałem wgrać nowe oprogramowanie ale niestety wszystkie płyty odrzuca.. poprzez diagnostykę sprawdzę co jest nie tak z nawigacją? to tak wygląda jakby ta nawigacja była zablokowana..
  • 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
no bylem u elektryka powiedział me na 90% winny jest monitor(panel) ale niestety nikt nie ma w pobliżu takiej nawigacji zebym mogł sprawdzic czy jest to na pewno panel.. dzieki za pomoc
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
no bylem u elektryka powiedział me na 90% winny jest monitor(panel)

zmieniłeś mechanika? bo te 90% jest mało przekonujące. skoro działa ci głośność to monitor jest ok.

sprawdź sam czytnik czy jest ok, bo skoro on odrzuca płyty to z nim może być problem.

Nagraj PRAWIDŁOWO płytę, czyli w trybie MODE 2 i w prawidłowym softem. Jesteś pewien że masz MK3? I wg mnie ktoś uwalił czytnik i taki ci sprzedał. Może wystarczy wgrać prawidłowy soft i odżyje...

taki masz czytnik?

http://img05.allegroimg.pl/photos/oryginal/24/41/23/33/2441233327

Opublikowano

tak mam taki czytnik.. jaki soft musze nagrać dokładnie bo nie mam pojęcia?

na panelu są 3 diody i srodkowa świeci cały czas a zauważyłem ze jeżeli jest wszystko ok to ta dioda musi mrugać czy to coś znaczy?

Opublikowano
dzisiaj próbowałem wgrać softa.. nagrałem wg instrukcji włożyłem płyte do czytnika i nic płytę zassało i musiałem ręcznie wyciągnąć. wogóle nie czytało tej płyty
Opublikowano
kup czytnik mk3 i po problemie. mk4 miałbyś problem, bo drogi, ale mk3 nie aż taki... lub pożycz od kogoś i podmień na próbę - 3 minuty roboty
Opublikowano

no chciałbym wpierw podmienić ale nikt w okolicy nie ma takiego czegoś.. może ktoś pomoże jestem z okolic Leszna woj. wlkp

a panel nawigacji z opcją TV ma z tyłu 3 wejścia na wtyczki czy 2? Bo ja mam niby TV mam 3 wtyczki doprowadzone do panelu a tylko 2 wejścia na wtyczki w panelu elektryk powiedział że muszę mieć 3 wejścia żeby działało jak należy..