Skocz do zawartości

320d Problem z nawigacją - nic nie wyświetla

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam to moj pierwszy post niedawno zakupiłem bmw e46 po lifcie z 2003 roku i mam problem z nawigacją moduł MK3 a mianowicie po przekreceniu kluczyka ekran nawigacji sie podświetla ale nie ma obrazu. dodatkowo działa tylko potencjometr głośności reszta przycisków nie reaguje. Jaka może być tego przyczyna prosze o szybką odpowiedz :)
Opublikowano
Osobiście zacząłbym od aktualizacji softu w niej i od sprawdzenia czy nie sypie błędami. Jak jesteś z mojej okolicy to się odezwij.
Opublikowano
  • Autor
próbowałem wgrać nowe oprogramowanie ale niestety wszystkie płyty odrzuca.. poprzez diagnostykę sprawdzę co jest nie tak z nawigacją? to tak wygląda jakby ta nawigacja była zablokowana..
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Na pewno masz MK3? A może masz MK4? Masz napis DVD na czytniku?
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
na pewno mam MK3 nie mam pojęcia co jest nie tak.. jak odpalę silnik to świeci środkowa czerwona dioda na radiu czy to coś znaczy?
Opublikowano
Jak masz możliwość zamień sie z kimś na czytniki i zobacz czy u ciebie odpali jego, a twój u niego.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor
no bylem u elektryka powiedział me na 90% winny jest monitor(panel) ale niestety nikt nie ma w pobliżu takiej nawigacji zebym mogł sprawdzic czy jest to na pewno panel.. dzieki za pomoc
Opublikowano
podmieniłeś czytniki jak ci radziłem? one są odpowiedzialne za wyświetlanie informacji na monitorze.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
niestety w okolicy nikt nie ma BMW z duża nawigacja..
Opublikowano
Skąd jesteś? Jeśli kuj-pom to pomoge bez problemu.
Opublikowano
Uzupełnij profil, to moze ktoś ci pomoże.
Opublikowano
no bylem u elektryka powiedział me na 90% winny jest monitor(panel)

zmieniłeś mechanika? bo te 90% jest mało przekonujące. skoro działa ci głośność to monitor jest ok.

sprawdź sam czytnik czy jest ok, bo skoro on odrzuca płyty to z nim może być problem.

Nagraj PRAWIDŁOWO płytę, czyli w trybie MODE 2 i w prawidłowym softem. Jesteś pewien że masz MK3? I wg mnie ktoś uwalił czytnik i taki ci sprzedał. Może wystarczy wgrać prawidłowy soft i odżyje...

taki masz czytnik?

http://img05.allegroimg.pl/photos/oryginal/24/41/23/33/2441233327

Opublikowano
  • Autor

tak mam taki czytnik.. jaki soft musze nagrać dokładnie bo nie mam pojęcia?

na panelu są 3 diody i srodkowa świeci cały czas a zauważyłem ze jeżeli jest wszystko ok to ta dioda musi mrugać czy to coś znaczy?

Opublikowano
  • Autor
dzisiaj próbowałem wgrać softa.. nagrałem wg instrukcji włożyłem płyte do czytnika i nic płytę zassało i musiałem ręcznie wyciągnąć. wogóle nie czytało tej płyty
Opublikowano
kup czytnik mk3 i po problemie. mk4 miałbyś problem, bo drogi, ale mk3 nie aż taki... lub pożycz od kogoś i podmień na próbę - 3 minuty roboty
Opublikowano
  • Autor

no chciałbym wpierw podmienić ale nikt w okolicy nie ma takiego czegoś.. może ktoś pomoże jestem z okolic Leszna woj. wlkp

a panel nawigacji z opcją TV ma z tyłu 3 wejścia na wtyczki czy 2? Bo ja mam niby TV mam 3 wtyczki doprowadzone do panelu a tylko 2 wejścia na wtyczki w panelu elektryk powiedział że muszę mieć 3 wejścia żeby działało jak należy..