Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

jak w temacie,

interesuje mnie tez cena takiej instalacji oraz spalanie lpg , teraz zima spalanie PB jakie pokazuje komp to 14.5, w rzeczywistosci jest okolo 15.5

Nie wiem jak wyglada sprawa wiosna i latem? może ktos sie orientuje?

Zastanawia mnie tez kwoestia po jakim czasie sekwencja przelacza sie na gaz, mam nieregilarne wyjazdy, czasami 30 km w jedna strone, czasami 5km,

i chce sobie wszystko wyliczyc, nie chcialbym za duzo jezdzic na PB.

Czy istnieje mozliwosc przelaczenia sie na lpg po np osiągnieciu 15 stopni?

Ktos poleci jakis zaklad sprawdzony na dolnymslasku?

Mam oryginalny przebieg 46tys km

Pozdrawiam

Opublikowano
Spalanie LPG wzrośnie + 1.5-2 litry do benzyny.Najlepiej Stag Premium,Prince lub Landi Renzo.Wtryski do Staga najlepiej Hana reduktor na przykład Magic x2,wszystko dobrze zestroić i będzie hulać jak na benzynie.Nie ma co przesadzać z temperaturą przełączania na gaz bo zakatujesz wtryski i reduktor.

Było:

e36 318i Cabrio

E61 525d

F30 318d Sportline

F36 420i M-Pakiet

Jest : G30 518d SportLine

Opublikowano

ALMA Auto-Gaz

Wrocław, ul. Grabiszyńska 231

tel. +48 71 333 00 43 (-44)

lub

Paweł Rząca

ul. Polna 12

51-361 Wilczyce k. Wrocławia

tel. 509-633-733

Nie przesadzaj ze zbyt szybkim przełączaniem - gra nie warta świeczki. Przy ok 40 st i tak będzie szybko. Latem i wiosną < 1 minuty, teraz zimą do 3 minut. U Ciebie może i szybciej bo pod maską masz pewnie taki tłok, że motor szybciej się rozgrzewa - a u mnie hula wiatr hehe.

Zestawy jak kolega wyżej. Prins pewnie najdrożej wyjdzie, ale to zacny zestaw. Ewentualnie coś kombinowanego na Stagu i Hanach. Ale grunt to faktycznie dobry gaziarz.

Opublikowano
Spalanie LPG wzrośnie + 1.5-2 litry do benzyny.Najlepiej Stag Premium,Prince lub Landi Renzo.Wtryski do Staga najlepiej Hana reduktor na przykład Magic x2,wszystko dobrze zestroić i będzie hulać jak na benzynie.Nie ma co przesadzać z temperaturą przełączania na gaz bo zakatujesz wtryski i reduktor.

Magic 3 omijaj wielkim łukiem. Po za tym zgodzę się.

Opublikowano
Spalanie LPG wzrośnie + 1.5-2 litry do benzyny.

raczej nie 1.5-2 tylko około 25 % czyli w przypadku 15,5 litra benzyny 19,375 gazu w rzeczywistości mniej bo spali jeszcze benzynę na rozgrzanie. Aha i reduktor Magic też odradzam.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

W progu od strony pasażera jest fajne miejsce na dwa redutkory ale AC r01 nie wejdą tylko dwa zavoli polecam do tego Stag premium i Hany.

Co do tego spalania benzyny to nie wszyscy a własciwie Ci co nie maja takiego samochodu nie wiedza ze ten model ma już wysokowydajna elektryczna pompę wody którą steruje ecu i zaraz po odpaleniu tylko wymusza obieg przez co bardzo szybko osiąga 30 stopni gwarantujące przejscie na lpg w praktyce trwa to 300 metrów przy dodatnich temperaturach ok 600m zima Spalanie na kompie 16 to 19 lpg tyle od uzytkownika takiego zestawu.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
LOBO, jak możesz pokaż jak masz zamontowane te reduktory. Ciekaw jestem i chętnie podejrzę coś nowego.
  • 10 miesięcy temu...