Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich :)

Moze na poczatku dodam że nie jestem blondynką ale zachowałam się wczoraj nie gorzej niz niejedna z kawałów,.

Zamyslona podjechalam na orlen i wlałam ver98 zamiast on na praktycznie pusty bak komputer pokazywał 30 km do przejechania. Po tym jak ruszyłam po km samochód mi szarpnął i dostałam olśnienia co zrobiłam odrazu na luz i na bok.

Auto w serwisie czeka na jutro bo weekend. Pytanie jakie koszty czy warto w serwisie?

i czy to straszne?ktos miał taki przypadek? :duh:

Opublikowano
Jeśli tej benzyny nie było za dużo (np kilka litrów) to można było dolać diesla do full i prawdopodobnie nic by nie było ( Niektórzy dolewają na zimę beny do diesla i tak jeżdżą).

---------------------------------------------------------------------------------

e39.jpg

---------------------------------------------------------------------------------

http://forum-lines.ru/rez/ab194510.gif

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

podejrzewam ze wlalas caly bak,wytarczy spuscic i zalac diesla i miec nadzieje ze nic sie nie stalo :norty:

raczej nie powinno, w serwisie kasuja duzo :norty: lepiej dac jakiemus znajomemu mechankiowi zeby spuscil benzyne

Opublikowano
MIAŁAM PUSTY BAK komputer pokazywał ze zrobię :duh: jeszcze 30 km a wlałam 15 litrów, miałam lac do pełna ale dziecko mi płakało
Opublikowano
Witam. Trzeba było dolać do pełna ON i wtedy przy takiej ilości benzyny raczej nic powinno się stać. Teraz zostaje tylko spuścić paliwo, przeczyścić cały układ i mieć nadzieję, że wtryski będą całe. Pozdrawiam
Opublikowano

tak też się stało w serwisie zajęli się wszystkim za 234 zł :) polecam serwis w tej kwestii, dla swietego spokoju wymieniłam tez filtr paliwa za 191 plus robocizna 70 ale nie musialam tego robic bo mi nie kazali ale przy przebiegu 156 tys chyba nalezało sie ....... jestem juz

:D

Opublikowano
tak też się stało w serwisie zajęli się wszystkim za 234 zł :) polecam serwis w tej kwestii, dla swietego spokoju wymieniłam tez filtr paliwa za 191 plus robocizna 70 ale nie musialam tego robic bo mi nie kazali ale przy przebiegu 156 tys chyba nalezało sie ....... jestem juz

dobrze się skończyło i na szczęście bez konsekwencji :cool2:

Opublikowano

No i po strachu:)

• 1 miesiąc temu...
  • Zarejestrowani
Opublikowano
Ważne, że zachowałaś zimną krew i rozsądek! A tego typu pomyłki nie tylko blondynkom i nie tylko kobietom się zdarzają ;) Słyszałem o kilku takich przypadkach ;)