Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Upaliła mi się jedna przetwornica do ksenonów (mam oryginalne) i teraz mam dylemat co kupić.

Oryginały używane to ok 150 pln, są jakieś zamienniki w tej samej cenie, niestety nie miałem z nimi nigdy styczności, więc pytanie czy sens się w to pchać?

Słyszałem że niektóre tańsze zamienniki miały problem z odpaleniem żarnika, a jeśli już im się udawało, to robiły ogromne zakłócenia w instalacji elektrycznej.

Czy jesteście mi w stanie polecić jakieś konkretne modele które będą normalnie działać?

Nowy oryginał jest koszmarnie drogi, więc chyba go sobie odpuszczę, zostają tylko dwie powyższe opcje.

Opublikowano
Dwa lata temu padła mi przetwornica i kupiłem zamiennik za 50 PLN - działa do dziś.Żarniki też kupuje chińskie,świecą tak samo chociaż przyznam,że krócej niż oryginalne....
Opublikowano
jeśli chcesz zmienić na zamiennik to trzeba kupić dwie przetwornice i dwie żarówki zamienniki, gdyż zazwyczaj zamiennik przetwornicy nie współpracuje z oryginalną żarówką a jak padła przetwornica to i pewnie żarówka też. Najtaniej więc i tak wyjdzie kupić cały komplet w zamienniku niż używaną przetwornicę i do tego oryginalne żarówki. Ja tak zrobiłem i świeci jak oryginał, jedyna różnica to że żarnik rozpala się w 2-3 sekundy a nie jak oryginał momentalnie...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Żarówki mam nowe philipsa, niedawno zmieniane, o co ciekawe obie są dobre, tylko ta jedna przetwornica padła.

Przetwornice są rozbieralne?