Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAM,CHCIAL BYM OD WAS PORADY CO DO MONTARZU TURBINY, W KTORYM MIEKSCU POWINNA SIE ZNAJDOWAC,JAK DOLADOWAC SILNIK CHODZI MI O BARY

INTERCOOLER,WSZYSTKO TO ZAKUPILEM DO MOJEJ E30 SILNIK M3 M 3.2 320KM .CHCE MU DOZOLYC TURBOSPREZARKE,DOLADOWANIE 1,4 BARA I INTERCOOLER.PO DZWIEKU SILNIKA MOZNA ROZPOZNAC ZE COS JEST NIE TAK,JAK TO USTAWIC ALBO OSOBA KTORA SIE NA TYM ZNA BYM ZLECIL MONTARZ,CZEKAM NA WASZE PORADU Z GORY DZIEKUJE.ARTUR-FUN-E30

ArturFunE30

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Hmmm ciekawy projekt, ale jak się nie mylę to trzeba zacząć od odprężnia silnika, bo 1,4 to już dość sporo i możesz miec problemu jeśli nie odprężysz. Sama turbina bedzie pasować tylko obok silnika, przed nadkolem, bardzie przesunięta z przodu, chyba żę bedzie je wycinał to możę bardzi schować. Nie wiem gdzie ale widziałem projekty z kompresorem teg osilnika i taka chyba jest łątwiej zrobić niż turbo.

PZDR>

Opublikowano
myślę że 1.4 bara to stanowczo za dużo, jak znajdziesz kogoś kto ci to będzie robił to myślę że 1 bar, nie więcej ci zaproponuje :)

"Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw.

Czasem i przegrać przychodzi.

Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki.

Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Henryk Reyman

http://img811.imageshack.us/img811/8193/mottol.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
do jakiej dążysz mocy? bez odprężania to możesz dmuchać 0,4 i tak obawiam sie że to zbyt dużo, pod 1,4 to naprawdę trza fes przygotowywać
gdyby FWD było lepsze Bóg nie stworzyłby BMW.