Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, uporałem się nareszcie z wyciekami z nivo i siodemeczka podniosła sie do góry, ale jak wiadomo gdy uporasz sie z jednym problemem powstaje drugi... no i oto moje pytanie, co może być przyczyną strasznego bujania tyłu góra dól siedzi sie na tylnej kanapie jak na łóżku wodnym gdy zmieniam twardość zawieszenia poprawia sie ale nieznacznie. Czy to amortyzatory do wymiany te z nivo? a moze kwestia ustawienia wysokości na jakiej ma stać tył, przyznaje ustawiłem ją na oko czy jest jakaś zalecana wysokosc i jak ją zmierzyć?

Pisząc już jednego posta dodam pytanie o fotel przedni pasażera moze miał ktos z was taki problem spalił mi sie silniczek od przesównia do przodu i tyłu niestety tak niefortunnie ze jest teraz maksymalnie do przodu wiecie moze gdzie moge dostać owy sprzęt i ile bedzie to kosztowało?

dzięki.

Opublikowano
Hej, odnośnie nivo, wysokość należy ustawić zgodnie z zaleceniem manuala Bentleya, do znaleznienia na forum, było kilka postów inaczej będzie albo za twarde albo za miękkie. Układ będzie bujał jeżeli jest nieodpowietrzony lub zalany niewłaściwym olejem, auto przed lift CHF 7 lub LHM po lifcie CHF 11.
pozdrawiam Bartek
Opublikowano
zalałem olejem dobrym, drogim ale dobrym, co do odpowietrzania to coś tam próbowałem ale wiadomo mogłem nie zrobić tego jak należy, możesz mi powiedzieć jakiś sposób by uporać się z tym?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Regulacja wysokości NIVO jest również opisana w instrukcji Bentley'a.

Patrząc na SCHEMAT, luzujesz nakrętkę nr 7 i ustawiasz element 2.

Po szczegóły zajrzyj do manuala Bentlye'a.

pzdr

yaz

Opublikowano
a czy ten manual Bentley występuje w wersji polsko języcznej? szukałem na forum ale udało mi sie ściągnąć tylko angielska wersje a tak dobry z angielskiego nie jestem niestety.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Raczej po polsku nie ma takiego manuala.

pzdr

yaz