Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

To mój pierwszy post na tym forum, więc WITAM serdecznie wszystkich.

Przez ostatnie lata jeździłam E60 530i. Jestem bardzo zadowolona z tego samochodu. Zero awarii.

W styczniu kupiłam dodatkowo BMW serii 1 116i.

Po odbiorze auta wszystko działało ok.

Przejechałam autem całe 800 km :) Przez ten czas funkcja auto start stop działała.

Od kilku dni funkcja nie działa mimo, że temperatury są w granicach 6-10 stopni C.

Czy ktoś z Was orientuje się co może być tego przyczyną? A może ta "super" funkcja poprostu się popsuła?

I kolejne pytanie. Czy w Waszych Jedynkach hamulec ręczny łapie nisko czy bardzo wysoko. Bo u mnie, mimo że nowe auto,

trzeba go bardzo mocno zaciągnąć żeby wogóle chwycił.

Jakie macie spalanie w mieście? Producent wylicz na 7,9l :) Moje 116i pali 11,5 l w Gdańsku (mało stoję w korkach!).

Czy to normalne?

pozdrawiam

Edytowane przez claudusia
Opublikowano
Jest jeszcze sporo czynnikow, ktore musza byc spelnione zeby dzialala funkcja start/stop miedzy innymi trzeba zapiac pasy:) auto musi byz rozgrzane, osiagnieta ustawiona na panelu temperatura itd...
Opublikowano
co do ręcznego, w moim bmw tez ręczny łapał wysoko prawie że pod końcem i tylko jeszcze lewe koło a prawe nie;/ wymieniłem szczęki na nowe, a ręczy podciąga się przy kołach a nie w środku auta pod konsolą miedzy fotelami, teraz ręczny łapie 4-5 ząbek od dołu :)