Skocz do zawartości

E81 116i Funkcja Auto Start Stop (popsuta?), ręczny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

To mój pierwszy post na tym forum, więc WITAM serdecznie wszystkich.

Przez ostatnie lata jeździłam E60 530i. Jestem bardzo zadowolona z tego samochodu. Zero awarii.

W styczniu kupiłam dodatkowo BMW serii 1 116i.

Po odbiorze auta wszystko działało ok.

Przejechałam autem całe 800 km :) Przez ten czas funkcja auto start stop działała.

Od kilku dni funkcja nie działa mimo, że temperatury są w granicach 6-10 stopni C.

Czy ktoś z Was orientuje się co może być tego przyczyną? A może ta "super" funkcja poprostu się popsuła?

I kolejne pytanie. Czy w Waszych Jedynkach hamulec ręczny łapie nisko czy bardzo wysoko. Bo u mnie, mimo że nowe auto,

trzeba go bardzo mocno zaciągnąć żeby wogóle chwycił.

Jakie macie spalanie w mieście? Producent wylicz na 7,9l :) Moje 116i pali 11,5 l w Gdańsku (mało stoję w korkach!).

Czy to normalne?

pozdrawiam

Edytowane przez claudusia

Opublikowano
Jest jeszcze sporo czynnikow, ktore musza byc spelnione zeby dzialala funkcja start/stop miedzy innymi trzeba zapiac pasy:) auto musi byz rozgrzane, osiagnieta ustawiona na panelu temperatura itd...
Opublikowano
co do ręcznego, w moim bmw tez ręczny łapał wysoko prawie że pod końcem i tylko jeszcze lewe koło a prawe nie;/ wymieniłem szczęki na nowe, a ręczy podciąga się przy kołach a nie w środku auta pod konsolą miedzy fotelami, teraz ręczny łapie 4-5 ząbek od dołu :)