Skocz do zawartości

318i - przegrzewający się silnik ,brak ogrzewania.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam problem z dwoma rzeczami w aucie. Po zostawieniu auta na kilka dni bez jeżdzenia w największe mrozy, coś się zepsuło. Przestało działać ogrzewanie, silnik normalnie łapał temperaturę , na gaz normalnie się przełączał (sekwencja). Trochę to olałem, bo nie miałem czasu i teraz jak się zrobiło cieplej, to auto zaczęło się przegrzewać. Nie tracę wody w chłodnicy, w wakacje było wszystko odpowietrzane i nowy płyn chłodniczy wlewany. Rocznik 91` automat M40 , benzyna + gaz. PRosze o pomoc, pozdrawiam
Opublikowano

Radze sparwdzic układ dokladnie, lubi uciekac płyn przez zbiorniczek wyrównawczy ( pekniecia i rozczelnienia na łaczeniu z chłodnica), Rutynowo sprawdz swiece, jak ktoras mokra to uszczelka popuszcza lekko, mialem podobne objawy.

Sprawdzic nie zaszkodzi .

Pozdrawiam

Opublikowano
Witam, mam problem z dwoma rzeczami w aucie. Po zostawieniu auta na kilka dni bez jeżdzenia w największe mrozy, coś się zepsuło. Przestało działać ogrzewanie, silnik normalnie łapał temperaturę , na gaz normalnie się przełączał (sekwencja). Trochę to olałem, bo nie miałem czasu i teraz jak się zrobiło cieplej, to auto zaczęło się przegrzewać. Nie tracę wody w chłodnicy, w wakacje było wszystko odpowietrzane i nowy płyn chłodniczy wlewany. Rocznik 91` automat M40 , benzyna + gaz. PRosze o pomoc, pozdrawiam

Kolego sprawdź węże od wody i db odpowietrz układ chłodniczy. Jest na forum jak to zrobić.

Pozdrawiam emilo