Skocz do zawartości

318d centralny zamek nie otwiera drzwi kierowcy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Problem występuje tylko przy otwieraniu z pilota, zamyka normalnie. Nie ma problemu z otwieraniem i zamykaniem szyb z pilota. Zamek drzwi jest sprawny ponieważ przełożyłem inny na próbę i objawy były takie same. Na początku przy otwieraniu z pilota raz działał raz nie więc używałem klucza ale przy przekręcaniu występował opór i guzik w drzwiach wysuwał się tylko do połowy i trzeba było przekręcić drugi raz aż w końcu i wkładka zamka się wyrobiła. Drzwi moge jedynie otworzyć klamką od środka.
Opublikowano
Częsty przypadek, że mechanizm jest suchy i daje spore opory. Kup sobie silikon w sprayu np z K2 bo ma taki fajny dziubek na końcówce. W drzwiach masz otwór do smarowania, ściągnij zatyczkę i popsikaj tam i do samego otworu gdzie wchodzi kluczyk też.
Opublikowano
Przecież napisałem, że sprawdzałem na innym zamku a objawy te same. Może nie doczytałeś. Sprawdziłem próbnikiem napięcie podawane na kostkę, którą podłączamy do zamka. Sygnał do zamykania podawany jest na pin 7 a otwierania na pin 6. Na pin 7 próbnik się zaświecił a na 6 nie, czyli może sterownik? Ma może ktoś schemat instalacji elektrycznej centralnego zamka do E46?