Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

W mojej 318is padł prawdopodobnie układ rozrządu nie wiem czy jest opłacalny remont danego silnika (automat) czy zabrać się za swapa na m50b20 bo akurat taki mam kompletny do kupienia(manual:D) teraz takie pytanie co dokładnie potrzebuje od mojego sprzedawcy 2.0 oferował mi on bowiem cały silnik z osprzętem skrzynie biegów i przewód od wspomagania. Doradźcie mi o co mam jeszcze pytać sprzedawce żebym nie musiał szukać później czegoś. Mam zamiar robić to sam:) pacjent to e36 m42b18 coupe 12.1993r

Opublikowano
napewno bedziesz potrzebowal pedalów jesli chcesz zmienic z automata na manuala, drazek biegów, pompe sprzegla i zbiorniczek plynu hamulcowego od manuala bo sprzeglo dziala na tym samym plynie
Opublikowano
kurcze jak bym tylko miał gdzieś takiego swapa za nie drogie pieniądze to tez bym wsadził 2.8 a tak to znalazłem niedaleko mojej miejscowości właśnie tego m50b20 ze wszystkim silnik skrzynia łapy drążek pedały może coś jeszcze za niecałe 900 zł :? opłaca się? a mój is ma luźny łańcuch i nie odpala:/
Opublikowano

Osobiscie to wolałbym te 900 pln za silnik + kasę za opłacenie swapa zainwestować w tego ISa co masz,

m50b20 w e36 szału nie robi (tylko dzwiek ma ładny bo KM i niutków mało), twój m42 jak będzie zdrowy idzie równo z nim a przy tym pali średnio 3 literki mniej....

no i jak swój naprawisz to wiesz co masz, a takie m50 za 900 pln to może byc wielka niewiadoma.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
Sarna1 dobrze Ci radzi, zrobił bym ten silnik co mam ewentualnie szukał identyczny co masz, mniej problemu, pewnie mniejsze koszta.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Też popieram remont IS, lub kupno identycznego. M50 za 900pln to bedzie podobny śmietnik lub gorszy niż masz. Za 900 kupisz rozrząd do IS, Uszczelkę głowicy, pokrywy, kolektry, dołożysz trochę do pierścionkówi panewek i masz silnik cacy. A m50 to pewnie coś z wałem jeszcze kombinować trzeba, wiązka, plus pewnie agonalny stan silnika...Odpość sonbie o rób IS.

PZDR>