Skocz do zawartości

320d 136ps auto przestaje jechac powyżej 2500obr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam od niedawna jestem posiadaczem e46 320d problem pojawił sie po wymianie sterownika pompy wtryskowej auto osłabło nie równo pracowało i podczas jazdy na 4i5 biegu pow 2500obr auto nagle na chwile przestaje jechac jak by cos sie zawieszało po chwili juz jedzie normalnie wyczysciłem egr wymieniłem odme i zawór ster egr bo na kompie pokazało ze padniety i dwa pierwsze objawy ustały pozostało tylko to "odciecie" na 4 i 5 biegu bardzo bym prosił o jakas rade co jeszcze mozna posprawdzac
Opublikowano
sprawdz na przepływomierzu na jego obudowie jaka jest końcówka numerów, jeśli 314 to wadliwy, jeśli 527 to dobrze. Potem ktoś kto ma inpe i sprawdzasz numer softu jaki jest i porównujesz z tabelami TIS i jeśli masz nowy numer to musisz szukać gdzie indziej przyczyny ale jesli masz stary to musisz aktualizować. Ale to nie wiem czy będzie na pewno to skoro stało się to samo z siebie. Bo mi padł przepływomierz i założyłem nowy i auto nie chciało jeździć i dopiero aktualizacja pomogła a ty z przepływką nic nie robiłeś więc nie wiem czy to coś da, ale sprawdzić warto.
szukam
Opublikowano
no i klapa przepływomierz podmieniony i dalej to samo ktos ma jakies podpowiedzi co mozna sprawdzic

To co napisał K3m0T1989 post wcześniej, bo sama wymiana nic nie da najważniejsza to zmiana softu.