Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam mały problem otóż mam manualną skrzynie biegów wczoraj pierwszy raz takie cos mi sie zdarzylo chcialem ruszyc nie moglem wbic zadnego biegu nie wchodzily co to moze byc brak oleju w skrzyni biegow????. Mam jeszcze jeden problem pokretla od nawiewu ciepla itp nie sa podswietlonae wymienia sie tam zarowke czy cale trzeba wymienic i jak to wyjadz z deski rozdzielczej??dziekuje z gory :D :D
Opublikowano
może wysprzęglik musisz wymienić a odnośnie podświetlania zdejmujesz ciągnąc do siebie pokrętła i ukaża Ci się trzy śróbki jak dobrze pamiętam może dwie musisz je odkręcić i wymieniasz żaróweczkę powodzenia dodam tylko odnośnie biegów sprawdź czy masz płyn hamulcowy

Głupcem jest ten kto przecenia sam siebie...

M.]@Ř¥

Moja e36 http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=189558

Opublikowano
tak na postoju normalnie chodza biegi przy zgaszonym silniku a na wlaczonym dzisiaj znowu to mialem nie chcial wejsc ale jak troche pojezdrze wszystko wraca do normy :( :( :( :(
Opublikowano
kolego powiedz mi czy jak masz zapalony silnik i wciskasz sprzego i pozniej chcesz wbic bieg to spadają delikatnie obroty jak mocniej wciskasz wajchę biegów ??
Opublikowano

bardziej mi to wygląda na problem ze sprzeglem niż ze skrzynia.

do czasu wymiany mała rada: podczas wpinania jedynki umiarkowanie dodaj gazu, bieg wejdzie lekko.